top

Csapatparancsnokoknak

JELENTKEZÉS

Már  be kellett volna az adatbázisban csapatod táborozóit jelenteni (www.kmcsszadat.org). Kérdésekkel forduljatok a  jelentkezes@jubi.kmcssz.org címhez.

PÉNZÜGYEK

Alul megtalálod a tábordíj táblázatot. Fenntartó testületedtől vagy más helyi forrásoktól is kérhetsz tábordíjpótlékot vagy utazástámogatást. Csapaton belül az előleg és a tábordíj szükség esetén másra is átutalható. Csapatonként kérünk egy csekket, US dollárban. A késési többletárakat elkerülheted úgy, hogy időben küldi be pénztárosod az összegeket. Tábordíjat “Hungarian Scouts” névre kiállított csekkben küldheted a következő címre:

Tábor Bea, 4973 Greenflower St, North Olmsted, OH 44070 USA. vagy PayPal-al is elküldheted:


Jelentkezés és Tábordíj befizetés PayPal-on keresztül

 

TÁBORDÍJ

III. KERÜLET – keletiek                                         V. KERÜLET – keletiek

Felnőtt / első gyerek                     $410 / 450  USD                  $410 USD

második gyerek                            $400 USD                  $365 USD

harmadik/további gyerek              $350 USD                  $320 USD

egyetemista                                 $400 USD                  $365 USD

 

III. KERÜLET – nyugatiak + florida                      V. KERÜLET – nyugatiak

Felnőtt / első gyerek                     $360 / 400 USD                  $365 USD

második gyerek                            $350 USD                  $320 USD

harmadik/további gyerek              $300 USD                  $275 USD

egyetemista                                  $350 USD                  $320 USD

Ha egy családból (háztartásból) több felnőtt vagy egyetemista jön, akkor azoknak a személyeknek a jelenlétét figyelembe vesszük, amikor a cserkész tábordiját kiszámitjuk. Pl. ha egy felnött jön, a cserkész második gyereknek számit és kap kedvezményt; ha egy felnött és egy egyetemista jön, akkor minden cserkészkoru gyerek harmadik/további gyerek tábordijat fizet; ha két egyetemista jön, akkor minden cserkészkoru gyerek harmadik/további gyerek tábordijat fizet. Egyetemistáknak nincs több kedvezmény mert a megszabott dijuk már kedvezményes.

Részidős táborozók                                                     Kanadaiak

Naponta azaz éjszakánként            $45 USD                    $40 USD

 

ELŐKÉSZÜLET

A tábornak a kötelező olvasmánya: Miksáth Kálmán könyve, A két koldusdiák, a kötelező film pedig Rákóczi hadnagya. A tábor előtt minden résztvevő cserkész olvassa el a könyvet, nézze meg a filmet.

Milyen állapotban vannak őrsi sátraid? Őrsi szerszám (ásó, balta, fűrész stb.), viztartály stb? Ha tudsz hozni égőt vagy több őrsi sátrat, hogy a tengerentúli őrsöknek is legyen (akik nem hozzák magukkal repülőgépen), ezt mielőbb jelezd az ellátás parancsnokának, Szentkirályi Pálnak (vezetotiszt@kmcssz.org).

CSAPAT KÉSZÜLÉS

Hozz magaddal vagy küldj egy vőfélybotravaló csapatszalagot. Mérete 6 cm széles, 1 m hosszú. Legyen rajta a csapatszám, névadó, város, “2015” és csapatodból mindegyik cserkész írja alá.

ŐRSI KÉSZÜLÉS

Mindegyik őrs hozzon őrsi zászlót, egy őrsi főzőedényt, egy serpenyőt palacsintasütéshez, és sátrat, szerszámot, víztartályt (ha a repülés ezzel gondot okoz, szóljatok (vezetotiszt@kmcssz.org) és a cserkészpark biztosít).

EGYÉNI KÉSZÜLÉS

Mindegyik táborozó hozzon népiruhát (fiuknak fehér galléros ing, sötét nadrág, esetleg sötét mellény, lányoknak pedig népi szoknya, fehér blúz, esetleg mellény), cserkészruhát, és egy bordó kuruc mellényt, valamint barna süveget. Részletesebb felszereléslista az altábori honlapon található.

KIT HOVA?

Ha működő őrsöket küldesz, tartsd együtt őket és úgy döntsd el, melyik altáborba küldöd őket, hogy mennyire érettek, mennyi táborozási tapasztalatuk van, és hogy milyen az őrsvezetőjük. Ha lehet, ne bonts fel egy őrsöt csak azért mert több korosztályból állnak tagjai, hanem az átlag életkort nézd. Az altáborparancsnokoktól is kérhetsz e téren tanácsot – hívd  fel őket nyugodtan. Ha van szorvány cserkészed, pl.olyan, aki nagyon más korosztályhoz illik, ezt az altpk-al előzetes megbeszélés alapján más altáborba is küldheted (ahol be lesz osztva egy másik őrsbe), de a cserkész is, a szülő is, és az altpk is legyen tisztában azzal, hogy mi miért történik, ne érjen senkit se meglepetés. Segédtisztek, tisztek, felnőttcserkészek megbeszélhetik az illetékes altáborparancsnokkal, ha altábori törzsbe szeretnének menni, de ezt beszéld meg velük, mert neked vagy titkárodnak kell őket bejelenteni az adatbázisban. Programtörzsben és ellátásban (műszak, konyha, egészségügy, stb) is van szükség segítségre, így oda is jelentkezhetnek.

CPR / ELSŐSEGÉLY

Van olyan cserkészvezetőd, akinek van CPR vagy elsősegély képzésről igazolványa? Minél hamarabb küldd el Filó Gábornak (gfilo@cogeco.ca), hogy New York államtól megkapjuk a táborozási engedélyt. Van olyan szülő, aki orvos vagy ápoló? El tudna jönni csak néhány napra is? Őket különös szeretettel fogadjuk néhány félnapi szolgálatra az egészségügyben, és így ők is tapasztalhatnak a jubitábor élményeiből. Egyenesen Filó Gábornál jelentkezzenek.

CSAPATBEMUTATÓ

Ha szeretnél csapatoddal az utolsó szombaton egy rövid népi jelenetet, táncot stb. emutatni,  jelezd ezt a programtörzs parancsnokának, Pigniczky Esztinek (programtorzs@jubi.kmcssz.org). 4-5 perc maximum, és bele kell hogy férjen egy falusi lakodalom keretébe (pl. „Calgary falujából vagy Sydney falujából vagy New Brunswick falujából ezzel szeretnénk megajándékozni az új házaspárt…”). Élő zenekiséretet adunk a Gyanta népzenekar által. Elég dús lesz aznap a közös szereplés, így előreláthatólag csak az első öt jelentkező város kap alkalmat.

UTAZÁS

Buszfoglalás, repülőjegyvétel stb: kit bízol meg az utazás szervezésével?  Legkésőbb augusztus 6-án 13 órakor érkezzen csapatod a cserkészparkba, de ha lehet, korábban. Aki szerdán szeretne érkezni, annak napidíj fejében kosztolási lehetőséget ajánlunk – ennek részletei a honlapon alul az “Előtábor” alatt megtalálhatóak. Hazafelé pedig úgy számíts, hogy augusztus 16 vasárnap délután 14 óra előtt nem lesz megoldható a hazaindulás: ezt kérem vedd figyelembe utazástervezésednél. Repülővel érkezők fuvarozást koordinálhatják a jubi.fuvar@gmail.com cím által.

 

 

Táborunk célja: egy cserkész táborozás, amelynek során a résztvevők más városokban és más földrészen élő magyar cserkészekkel ismerkednek, mobiltelefonok nélkül, valamint átérzik Rákóczi korszakának főbb jellemzőit: a falusi életet, a törökhódoltság elmúltával érzett szabadságvágyat, szolgálatot, és a nemzeti tudat kiépítését.