top

Magyar Cserkész Fórum tagoknak

Ha az alábbi Szövetségek egyikének tagja vagy és szeretnél eljönni a KMCsSz jubileumi táborába, jelentkezzél saját Szövetségeden keresztül. Mindegyik Szövetségtől várunk képviseletet.

Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, Magyar Cserkészszövetség, Magyar Cserkészlányszövetség, Romániai Magyar Cserkészszövetség, Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, Horvátországi Magyarok Zrínyi Miklós Cserkészcsapata

Elsősorban 2-3 olyan huszonéves fiatal vezetőt várunk mindegyik Szövetségtől, akik a jövőbeli kölcsönös együttműködésünk számára fontosak volnának. Otthoni tapasztalattal és vezetői tehetséggel rendelkező egyéneket kérnénk, akikre ráférne egy kis látókör szélesítés, aki nyitott az újhoz és szeret gyerekekkel foglalkozni. Altábori törzsekbe és/vagy programtörzsbe osztanánk őket be, attól függően hogy kinek milyen továbbképzésre/tapasztalatra volna szüksége, közös tanácsbavétel és a szükségletek alapján.

Másodsorban olyan működő őrsöket várunk, akiknek már van táborozási tapasztalatuk. A jubitáborunk külön fiú és leány altáborokra van beosztva, így lehetőleg legalább egy fiu és egy leány őrs jöjjön szövetségenként. Egy őrs 3-8 tagból és egy képzett őrsvezetőből áll, kivéve az 15+ altáborban, ahol egyénenként jelentkeznek, és bevegyülnek a különböző városokból jött és a helyszínen alakított őrsökbe.

Harmadsorban olyan további cserkészvezetőket várunk, akiket érdekli a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, esetleg van már külföldi tapasztalatuk és talán már jártak is Fillmore-ban.

Kárpátmedencei cserkész szövetségek maguk válasszák ki kontingensvezetőjüket, és jelezzék azt Jankura Áginak, akivel az utazás és vendéglátás részleteit rendezni lehet (a.jankura@oakvillegym.com).

Az utazással kapcsolatos zökkenők elkerülése végett ajánljuk, hogy a kontingensek érkezzenek néhány nappal korábban (Amerika keleti partja és a Sík Sándor cserkészpark közötti távolság legalább 500 km, azaz még egy napi utazás). Továbbra ajánljuk az augusztus 17-én vagy későbbi hazaindulást, mert a cserkészparkból vasárnap, augusztus 16-án 14 óra utántól tudunk csak fuvart szervezni, előtte egyszerűen nem lehetséges elindulni.

Akinek esedékes, vízumkérési eljárást pedig minnél hamarabb kezdjék el a kontingens résztvevői, mert több hónapig elhúzódhat a folyamat. Ajánljuk, hogy már februárban de legkésőbb márciusban kérjenek időpontot az illetékes amerikai követségen.

CSAPAT KÉSZÜLÉS

Hozz magaddal vagy küldj egy vőfélybotravaló csapatszalagot. Mérete 6 cm széles, 1 m hosszú. Legyen rajta a csapatszám, névadó, város, “2015” és csapatodból mindegyik cserkész írja alá.

ŐRSI KÉSZÜLÉS

Mindegyik őrs hozzon őrsi zászlót, egy serpenyőt palacsintasütéshez, és sátrat, szerszámot, víztartályt (ha a repülés ezzel gondot okoz, szóljatok (vezetotiszt@kmcssz.org) és a cserkészpark biztosít).

EGYÉNI KÉSZÜLÉS

Mindegyik táborozó hozzon népiruhát (fiuknak fehér galléros ing, sötét nadrág, esetleg sötét mellény, lányoknak pedig népi szoknya, fehér blúz, esetleg mellény), cserkészruhát, és egy bordó kuruc mellényt, valamint barna süveget. Részletesebb felszereléslista az altábori honlap részen lesz megtalálható.

Táborunk célja: egy cserkész táborozás, amelynek során a résztvevők más városokban és más földrészen élő magyar cserkészekkel ismerkednek, mobiltelefonok nélkül, valamint átérzik Rákóczi korszakának főbb jellemzőit: a falusi életet, a törökhódoltság elmúltával érzett szabadságvágyat, szolgálatot, és a nemzeti tudat kiépítését.