top

KMCsSz szorványcserkészeknek

Elsősorban olvasd el Miksáth Kálmán könyvét: A két koldusdiák, majd nézd meg a kötelező filmet (Rákóczi hadnagya).

Másodsorban vedd fel a kapcsolatot a hozzád legközelebb álló város csapatparancsnokával, és jelentkezz nála, hogy szeretnél jönni a táborba. Keresd meg a www.kmcssz.org honlapon nevét, elérhetőségét.

Ha nem vagy még cserkész de az szeretnél lenni, vedd fel a kapcsolatot csapatfejlesztési vezetőtisztünkkel, a csapatvt@gmail.com címen. Csak akkor jöhetsz a jubitáborba, ha más többnapos cserkésztáborozáson már részt vettél, így keresd minnél hamarabb egy magyar cserkészcsapattal a kapcsolatot, hogy oda utazhass a tavasz folyamán velük kirándulni, megismerni a cserkészetet.

Ha felnőtt vagy és már elköltöztél magyarlakta városból, írj a jelentkezes@jubi.kmcssz.org címre. Alul megtalálod a tábordíj táblázatot.  Tábordíjat “Hungarian Scouts” névre kiállított csekkben küldheted a következő címre:

Tábor Bea, 4973 Greenflower St, North Olmsted, OH 44070 USA. vagy PayPal-al is elküldheted:

Jelentkezés és Tábordíj befizetés PayPal-on keresztül

TÁBORDÍJ

III. KERÜLET – keletiek                                         V. KERÜLET – keletiek

Felnőtt / első gyerek                     $410 / 450 USD                  $410 USD

második gyerek                            $400 USD                  $365 USD

harmadik/további gyerek              $350 USD                  $320 USD

egyetemista                                 $400 USD                  $365 USD

III. KERÜLET – nyugatiak + florida                      V. KERÜLET – nyugatiak

Felnőtt / első gyerek                     $360 / 400 USD                  $365 USD

második gyerek                            $350 USD                  $320 USD

harmadik/további gyerek              $300 USD                  $275 USD

egyetemista                                  $350 USD                  $320 USD

Ha egy családból (háztartásból) több felnőtt vagy egyetemista jön, akkor azoknak a személyeknek a jelenlétét figyelembe vesszük, amikor a cserkész tábordiját kiszámitjuk. Pl. ha egy felnött jön, a cserkész második gyereknek számit és kap kedvezményt; ha egy felnött és egy egyetemista jön, akkor minden cserkészkoru gyerek harmadik/további gyerek tábordijat fizet; ha két egyetemista jön, akkor minden cserkészkoru gyerek harmadik/további gyerek tábordijat fizet. Egyetemistáknak nincs több kedvezmény mert a megszabott dijuk már kedvezményes.

Részidős táborozók                                                     Kanadaiak

Naponta azaz éjszakánként            $45 USD                    $40 USD

 

 

ELŐKÉSZÜLET

A tábornak a kötelező olvasmánya: Miksáth Kálmán könyve, A két koldusdiák, a kötelező film pedig Rákóczi hadnagya. Mindegyik táborozó hozzon népiruhát (fiuknak fehér galléros ing, sötét nadrág, esetleg sötét mellény, lányoknak pedig népi szoknya, fehér blúz, esetleg mellény), cserkészruhát, és egy bordó kuruc mellényt, valamint barna süveget. Részletesebb felszereléslista az altábori honlap részen lesz megtalálható.

 

Táborunk célja: egy cserkész táborozás, amelynek során a résztvevők más városokban és más földrészen élő magyar cserkészekkel ismerkednek, mobiltelefonok nélkül, valamint átérzik Rákóczi korszakának főbb jellemzőit: a falusi életet, a törökhódoltság elmúltával érzett szabadságvágyat, szolgálatot, és a nemzeti tudat kiépítését.