top

Archive | sajtó

MadarT

Véget ért a 2015 KMCSSZ Jubileumi Nagytábora

AZONNALI KÖZLÉSRE! A záró eseményeken 1000 cserkész és vendég szórakozott. FILLMORE, NEW YORK, USA, 2015. augusztus 16. – Véget ért a Külföldi Magyar Cserkészszövetség (KMCSSZ) 10 napos Jubileumi Nagytábora.  Az idei tábor két fontos eseményt ünnepelt: az 1910-ben alapított magyar cserkészet 105. évfordulóját, illetve a kommunista kormány által betiltott Szövetség külföldi újjáalakulásának 70. évfordulóját. Több […]

Continue Reading
KK8

Kuruc Krónikák 8. szám

Nyolcadik, egyben zárószámunkban befejezzük Rákóczi történetének ismertetését, mind a történelmit, mind a keretmesebelit. Ezen kívül megismerkedhetünk az ellátás munkájával és utólszor hallunk olvasóink történeteiből. Kedves verssel és zároimával bácsázunk olvasóinktól.

Continue Reading
KK7

Kuruc Krónikák 7. szám

Hetedik számunkban Bercsényi Miklós életével ismerkedhetünk meg. Ezen kívül hírt kaphatunk a Sárospataki nagytér előkészítéséről és a Nógrádi Tánceggyüttes amerikai turnéjáról. Olvasóink rovatában hallunk a Kőrösi ösztöndíjasoktól és folytatódik az altáborok beszámolója.

Continue Reading
IMG_0212

Nagy számban érkeznek a vendégek a Jubitáborba!

A három napos záróeseményekre több mint 250-en regisztráltak már FILLMORE, NEW YORK, USA, 2015. augusztus 14. – Nagy számban érkeznek a meghívott vendégek, családtagok és érdeklődők az idei KMCSSZ Jubileumi Nagytábor záróhétvégére.  A regisztrált vendégeken túl várható, hogy még többen is ellátogatnak a Sík Sándor Cserkészparkba augusztus 14. és 16. között. Több mint 700 magyar […]

Continue Reading
KK6

Kuruc Krónikák 6. szám

Hatodik számunkban folytatjuk Vak Bottyán életének rövid leírását és megismerkedhetünk a Boldogasszony szó jelentésével. Ezen kívül megtudhatják kedves olvasóink az cserkész Jubi Időkapszulájának valamint az emlék lobogónak a történetét. Folytatódik az olvasóink írásaiból összeállított rovatunk is, ahol egy izgalmas Paternoster avatásról hallhatunk.

Continue Reading
szemerkenyi

Megérkezett dr. Szemerkényi Réka, a magyar nagykövet asszony, a Jubitáborba

AZONNALI KÖZLÉSRE!   Dr. Szemerkényi Réka Nagykövet asszony és családja több napon át élvezi a cserkészek vendégszeretetét. FILLMORE, NEW YORK, USA, 2015. augusztus 13. – Megérkezett Dr. Szemerkényi Réka nagykövet asszony és családja az idei Külföldi Magyar Cserkészszövetség (KMCSSZ) Jubileumi Nagytáborába, a Sík Sándor Cserkészparkba.  Négy gyermeke azonnal, boldogan bekapcsolódott a tábori életbe.  Több mint […]

Continue Reading
KK5

Kuruc Krónikák 5. szám

Ötödik számunkban bevezetőt olvashattok a magyar történelem egyik legkiválóbb hadvezérének, Bottyán Jánosnak, azaz Vak Bottyánnak legendás életétről. Ezen kívül összefoglalót olvashattok a cserkész Jubitáborok történetéről, megismerhetitek a magyarságismereti vizsgán legjobban szereplőket és folytatódik az altáborok napi beszámolója is.

Continue Reading
KK4

Kuruc Krónikák 4. szám

Negyedik számunkban rövid összefoglalót olvashattok Esze Tamás kuruc brigadéros életéről, valamint személyes tapasztalat alapján bemutatjuk a tábori egészségügyi szolgálatot. Ezeket újabb beszámolók követik táborozóink tollaiból.

Continue Reading