A tábor utolsó hétvégén, augusztus 2-3-4 (pénteken, szombaton, és/vagy vasárnap) lesz tábori látogatás. Minden vendéget szeretettel várunk. Csak szombat 10-13 között szabad az altáborokat meglátogatni, bár lesz mindenféle látványos program azonkívűl; kérjük a kedves szülőket, hogy ne bontsák meg a tábori rendet és csak szombat délután nézzék meg az altáborokat: a sárospataki főtéren viszont lesz alkalom más cserkészszülővel találkozni, enni, és látni a Jubileumi Nagytábor nagyobb vonalait. Kutyákat behozni a cserkészparkba a nagy tömegek miatt szigorúan tilos! Étkezési lehetőség is adatik; e honlap alján megtalálják.

Vendégeinknek szálláslehetőségek:

1. Családoknak ajánljuk az EVERGREEN TRAILS táborhelyet, ahol kabinbérlési és sátorozási lehetőség van. A cserkészparktól kb. 7 mérföldre fekszik, könnyen elérhető. A tulaj azt ajánlotta, hogy érdemes helyfoglalást előre, mert van amikor tavasszal már betelik nyári hétvégeken a táborhely.

2. Vendégtábor: táborozási lehetőség a cserkészparkban (kattintson ide részletekért),

3. Hotel és motel szálláslehetőségek

Étkezésekre és sátorhelyre előjelentkezés

Nem messze a cserkészparktól található a Letchworth State Park, egy vízesésekkel és gyönyörű természetes szakadékokkal ellátott állami park, ami megér egy látogatást.

falls

 

VENDÉGEK RÉSZÉRE AJÁNLOTT PROGRAMOK

Péntek reggel és délután

Vendégeink részére ez alatt az idő alatt se altábori látogatás, se nyilvános program nem lesz, de kitűnő alkalom felderíteni a környéket, a közelben fekvő gyönyörű Letchworth állami park látványosságait megtekinteni. A parkot nem hiába becézik a “Grand Canyon of the East”-nek.

Péntek délután – 6 órától 8 óráig – TÖMEGPROGRAM

Kedves vendégeink nézzék meg a főtéren látványos programunkat. Aki a tömeges csatában ellenségként részt szeretne venni, a vendégtábor parancsnokával megbeszélheti a feltételeket, részleteket.

Péntek este

Vacsora után – ha hoztak serpenyőt és az időjárás is megfelelő – süssenek szalonnát és/vagy palacsintát az erdőben nyílt tűzön (saját nyersanyagukat hozzák tetszés szerint: Fillmore-ban van erre bevásárlási lehetőség). A vendégtábor területén egymás társaságában tábortűz, ha az időjárás is megengedi. Ekkor nincs altábori látogatás, kérjük, hogy a vendégtábor területén tartózkodjanak.

Szombat reggel – 9 – 10 – Csárda

Látogassák meg a csárdánkat, ahol egész héten szórakoztak cserkészeink, vezetőink.

Szombat reggel – 10 – 12 Altábori látogatások

Altábori látogatások: nézzék meg, hogyan élnek gyermekeik a vadonban 10 napon keresztül! Figyelem! Két óra alatt nehéz mindegyik altáborhelyet végigjárni – válasszák ki előre, hová szeretnének menni.

Szombat délután – 2 – 5 Idegenvezetés

Idegenvezetés magyar, francia, vagy angol nyelven. A túra része többek között a cserkészbolt, a fenyőkatedrális, és néhány altáborhely kivűlről való megtekintése (ebben az időpontban az altáborokban vendégfogadás sajnos nem áll rendelkezésre — csak messziről).

Szombat délután – 5 – 8 – ÜNNEPÉLY ÉS VACSORA

Tartsanak velünk, ahogy megünnepeljük Szent István király országépitését.

Szombat este – 9 – 10:30 – Jubileumi Nagytábor záró tábortüze

Ült már valaha közel ezer cserkésszel egy tábortűz körül? Felejthetetlen élmény együtt énekelni, mókákat élvezni. Kerti szék vagy ponyva/pokróc előnyös, de cipelni kell. Cserkészek a tábortűz körül soha nem dohányoznak, és mindig figyelnek a tábortűzvezetőre, kerülik a hangos beszélgetést – kérjük kedves vendégeinket is, hogy ehhez tartsák magukat.

Vasárnap reggel – 10:00 – Mise/Istentisztelet, táborzárás

Szentmise a fenyőkatedrálisban, protestánsok számára Istentisztelet. Utána ünnepélyes táborzárás. Kérjük, ezt megelőző, korábbi indulással ne próbálkozzanak, hisz gyermekeik még segítenek a csomagolásban és takarításban, illetve búcsúzkodnak. Délután 1:00 előtt egyik cserkésznek sincs engedélye elhagyni a táborhelyet. Táborzárás után a nagy buszok kapnak előnyt, magán személyautóknak a forgalom torlódásának elkerülése végett nem lesz lehetőségük a táborhelyre bejutni, de gyalog lehet hátizsákot a parkolóhelyre vinni.

Látogatási irányelvek – a Jubileumi Nagytábor egy működő cserkésztábor, amelynek célja a ránk bízott cserkészek nevelése. Ez a nevelés céltudatosan zajlik a 10 nap folyamán, közösségépítő elemekkel és kialakult tudatos lelki folyamattal. Bár szeretettel látjuk a kedves vendégeket, kérjük, tartsák munkánkat tiszteletben. Mint ahogy a vendégségben sem rohanunk be és kutatjuk fel a vendéglátó hálószobáját, hanem inkább udvariasan a nappaliban társalgunk a többi vendéggel, a cserkésztáborban is ehhez tartsuk magunkat. Mivel a cserkésztábor programja folyamatosan zajlik, kérjük ne zavarjuk azzal, hogy berontunk. Mindent a maga idejében! A tábor után sokat fog gyermeke mesélni — ne zavarjuk meg a kialakult közösségi életet azzal, hogy megbolygatjuk az altábor programját. Kutyákat behozni  a cserkészparkba a nagy tömegek miatt szigorúan tilos!

Időjárás – A Jubitábor – és így a vendégtábor is – a szabadban van, tehát ha esik az eső, nagyon nagy a sár. Ezt vegyék figyelembe, ha fiatal gyermek vagy idősebb nagyszülő is jönne a családdal. Városi magassarkú cipő helyett inkább a bakancsot vagy a gumicsizmát ajánljuk.

Dohányzás – Kérjük kedves vendégeinket, hogy csak a kijelölt helyeken dohányozzanak!

ÉTKEZÉSI LEHETŐSÉGEK A CSERKÉSZPARKBAN

Minden étkezésüket a helyszínen kívánják fogyasztani? Teljes ellátású konyhán biztosítunk vendégeink számára pénteken, szombaton 3 étkezést, illetve vasárnapi reggelit. Cserkész módra étkezés után be lehet állni mosogatással segíteni.

Étkezésekre és sátorhelyre előjelentkezés