AZONNALI KÖZLÉSRE!

 

Dr. Szemerkényi Réka Nagykövet asszony és családja több napon át élvezi a cserkészek vendégszeretetét.

FILLMORE, NEW YORK, USA, 2015. augusztus 13. – Megérkezett Dr. Szemerkényi Réka nagykövet asszony és családja az idei Külföldi Magyar Cserkészszövetség (KMCSSZ) Jubileumi Nagytáborába, a Sík Sándor Cserkészparkba.  Négy gyermeke azonnal, boldogan bekapcsolódott a tábori életbe. 

Dr. Szemerkényi Réka Nagykövet asszonyt fogadja Lendvai-Lintner Imre, a KMCSSZ elnöke

Dr. Szemerkényi Réka Nagykövet asszonyt fogadja Lendvai-Lintner Imre, a KMCSSZ elnöke

Több mint 700 magyar cserkész érkezett az idei Jubitáborra, ami augusztus 6. és 16. között került megrendezésre.  A cserkészek nagyrészt az Egyesült Államokból és Kanadából érkeztek, de jöttek Ausztráliából, Ausztriából, Argentínából, Brazíliából, Kínából, Németországból, Svédországból valamint a Kárpát-medencéből:  Kárpátaljáról, Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és persze Magyarországról is.

A Nagykövet asszonynak élménydús programot állított össze a KMCSSZ vezetősége.  „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Nagykövet asszony ilyen nagy utat tett meg családjával, hogy részt vegyen a Jubitáboron,” mondta Szentkirályi Endre, táborparancsnok.  „Meggyőződésünk, hogy az itt szerzett tapasztalatai jó fényt vetnek majd az egész magyar cserkész mozgalomra.”

A látogatás keretén belül alkalma lesz majd a Nagykövet asszonynak betekinteni a tábori életbe és abba, hogy a cserkészek hogyan elevenítik fel a Rákóczi korszakot a táborban.  „Reményeink szerint értékelni fogja majd a Nagykövet asszony, hogy Szövetségünk nagy hangsúlyt fektet a magyar történelemre, a Rákóczi kor szellemére és jellemvonásaira, és annak tovább adására a külföldi magyar fiataljaink körében,” mondta Lendvai-Lintner Imre, a KMCSSZ elnöke.

A Nagykövet asszony érkezése egybeesik a Jubitábor záró eseményeivel.  Óriási „lakodalom” is lesz, 1000 cserkész és vendég részvételével, élő népzenével és táncmulatsággal.  A cserkészek a tábor folyamán megismerkedtek a hagyományos népi esküvői szokásokkal a Magyarországról meghívott Nógrád Táncegyüttes 12 tagja által.

Az érdeklődők követhetik a tábor kisebb, nagyobb eseményeit a www.jubitabor.org honlapon keresztül.

###

A Külföldi Magyar Cserkészszövetségről (KMCSSZ)

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség már 70 éve működő szövetségünk.  A Kárpát-medence határain kívül élő magyar ifjúságot szolgálja. Székhelye az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben van és 5 kerületből áll:  I. Európa, II. Dél-Amerika, III. USA és Venezuela, IV. Ausztrália, V. Kanada.  A KMCSSZ-nek világszerte kb. 3000 tagja van 67 csapatban, 12 országban.  Bővebb információ a KMCSSZ 70 éves múltjáról itt található.

 

További információ:

Gulden Julianna, sajtófőnök
KMCSSZ Jubileumi Nagytábor
press@jubi.kmcssz.org
tel: +36 20 966 2325
www.jubitabor.org
www.facebook.com/groups/2015JubiTabor/
www.kmcssz.org