JUBITV – ÖSSZEFOGLALÓ ÉS ZÁRÓ FILM

JubiTV

Rákoczi Rádió

Kuruc Krónikák

Emlékezések, köszönetek.

Bozóky Felicia Lili:  “Hogy igazabb lehessek bárhol is folytatódjék életem a nagyvilágban”

Bozóky Felicia Lili: “Hogy igazabb lehessek bárhol is folytatódjék életem a nagyvilágban”

Kedves Julianna Gulden!

Szívből gratulálok Neked, és a többieknek ehhez a csodálatos tábor megszervezéséhez, s szeretnék köszönetet mondani, hogy Lórand és Alfréd is ott lehetnek svédorszagi-szegediként a táborban. Testvéreik már részesei lehettek ennek a csodálatos élmények, s az alábbiakban lányom néhány gondolatát szeretném Veletek megosztani arról hogy mit kapott ő ebben a táborban útravalóúl.

(tovább…)

Edith Lauer:  Our first visit to Scout Camp

Edith Lauer: Our first visit to Scout Camp

Dear All,

We had a FANTASTIC visit to the Hungarian Scouts’ Jubi Camp last Sunday. The place is HARD to find, and after several wrong turns, it was a RELIEF to see Nádas Kuni and Lendvai Imre waving us to turn into the camp entrance. Imre has problems with sciatica; I am still not supposed to walk a lot on my fractured left ankle, so I was squired around this beautiful LARGE park by Imre on a golf cart. John walked (a lot) with Kuni, János Pintér and several other fine “Scout escorts.”

(tovább…)

Gyombolai Péter: Kedves Cserkészvezetők!

Gyombolai Péter: Kedves Cserkészvezetők!

Először is szeretném tisztelettel megköszönni szíves meghívásotokat a KMCSSZ 2015-ös jubileumi nagytáborába, Fillmore-ba.

A kanadai magyar képviseletek nevében szeretném az esemény rendkívül magas színvonalú megszervezéséért és kivitelezéséért köszönetünket és megkülönböztetett nagyrabecsülésünket kifejezni.

Nekem, mint a kanadai magyar diaszpóráért felelős szakdiplomatának különösen sokat jelentett látni a több mint hétszáz magyar cserkész egymásra találását; ez erősítette bennem is a reményt, hogy lehet komoly jövője észak-Amerikában is a magyar identitás és kultúra megőrzésének.

(tovább…)

Szappanos István cscst. üzenete a Jubitábor szervezőihez

Szappanos István cscst. üzenete a Jubitábor szervezőihez

Ott voltam a jubi tábor utolsó szombatján és a táborzáráson. Amennyire 86 éves lábaim engedték végigmentem a táborokon. Gyönyörködtem a rengeteg vidám, mosolygós cserkészben, és elismeréssel szemléltem a tábori építményeket, az új beruházásokat, épületeket, főleg a washingtoni kiállításról ránk maradt építményeket. Öt éve voltam utoljára Fillmoreban és mondhatom lélekemelő élmény volt. De mindent felülmúlt a tábor szervezésének, rendezésének tökéletessége, profi arculata. Kimagasló teljesítmény volt a tábori média munkája, aminek egész héten át való video és hangfelvételi, fényképekkel teli közleményei felülmúltak minden előbbit.

(tovább…)

Tábori képek

 

Előző Jubileumi táborok

19561960 – 1966 – 1970 – 1975 – 1980 – 1985 – 1990 – 1995 – 2000 – 2005 – 2010 – 2011 Brazília