Kedves Julianna Gulden!

Szívből gratulálok Neked, és a többieknek ehhez a csodálatos tábor megszervezéséhez, s szeretnék köszönetet mondani, hogy Lórand és Alfréd is ott lehetnek svédorszagi-szegediként a táborban. Testvéreik már részesei lehettek ennek a csodálatos élmények, s az alábbiakban lányom néhány gondolatát szeretném Veletek megosztani arról hogy mit kapott ő ebben a táborban útravalóúl.

“Hogy igazabb magyar lehessek bárhol is folytatódjék életem a nagyvilágban, ehhez a cserkészet segített hozzá,” nyilatkozta lányom Felicia Lili egy vele készült interjúban. Ő testvérével Benedekkel 10 éve voltak Fillmore-ban, s a tábor még jobban elmélyítette hovatartozásuk érzését.

Felicia Lili így írt fillmore-i emlékeiről: “Mint ahogy a KMCSSZ fillmore-i Jubitáborában nyáron beláttam, ahol hatszáz magyar mind különböző kulturális hátterekkel, de egy szellemmel, egy akarattal, s egy összefogással mindenkinek, akkor is sikerült megtartania a magyarságát és ápolni a MAGYAR BÜSZKESÉGET.”

A cserkészetben megtalálják gyermekeink azt a forrást, amihez egyébként nem jutnak hozzá, ahhoz a páratlan értékhez, amit hazaszeretetnek, igaz magyarságnak neveznek! Értékvesztő korunkban ennél nagyobb, és fontosabb munkálkodásra mint a cserkészet véleményem szerint gondolni sem lehet.

Mégegyszer őszinte elismeréssel gratulálok a szervezéshez!

Jó munkát!
Ildikó