Először is szeretném tisztelettel megköszönni szíves meghívásotokat a KMCSSZ 2015-ös jubileumi nagytáborába, Fillmore-ba.

A kanadai magyar képviseletek nevében szeretném az esemény rendkívül magas színvonalú megszervezéséért és kivitelezéséért köszönetünket és megkülönböztetett nagyrabecsülésünket kifejezni.

Nekem, mint a kanadai magyar diaszpóráért felelős szakdiplomatának különösen sokat jelentett látni a több mint hétszáz magyar cserkész egymásra találását; ez erősítette bennem is a reményt, hogy lehet komoly jövője észak-Amerikában is a magyar identitás és kultúra megőrzésének.

Megtapasztalhattam, hogy a sok száz táborozó cserkész számára ez a tíz nap sokkal többet nyújtott egy érdekes nyári táborozási lehetőségnél: jól érzékelhetően mindannyiuknak egy hatalmas, életre szóló élményben volt részük, hiszen a táborban nemcsak jól hasznosítható, gyakorlati és elméleti tudásra tehettek szert, nemcsak kitűnően szórakozhattak, játszhattak, művelődhettek vagy ismerkedhettek, de időközben módjuk volt a test és a lélek együttes épülését is megélni. Életre szóló személyes tapasztalatként élhették át a világ magyar közösségeinek összetartozását, és láthatták a felnőttebbeket önzetlen módon szolgálni a közösséget, jó példát mutatva a nekik igaz emberségből, hitről, odafigyelésből, mi több, szeretetből.

Szeretném én is megköszönni mindenkinek, aki a tábor szervezésében bármilyen szinten is részt vett, hogy odaadó munkájukkal, hiteles példájukkal jártak elől, és számomra, de minden jelen lévő, a különböző magyar közösségeket képviselő cserkész és érdeklődő számára is bizonyította, hogy az összefogás, az önzetlen munka, a jóindulat és a hit valóban csodákra képes.

További értékes munkátokhoz sok-sok erőt és egészséget kívánok, és bízom abban, hogy közös nemzetépítő céljaink megvalósítása során is tudunk majd hatékonyan és példamutatóan együttműködni!

Jó munkát kívánva – megkülönböztetett tisztelettel:

Gyombolai Péter
Nemzeti Összekötő Diplomata

Jubitabor