Ott voltam a jubi tábor utolsó szombatján és a táborzáráson. Amennyire 86 éves lábaim engedték végigmentem a táborokon. Gyönyörködtem a rengeteg vidám, mosolygós cserkészben, és elismeréssel szemléltem a tábori építményeket, az új beruházásokat, épületeket, főleg a washingtoni kiállításról ránk maradt építményeket. Öt éve voltam utoljára Fillmoreban és mondhatom lélekemelő élmény volt. De mindent felülmúlt a tábor szervezésének, rendezésének tökéletessége, profi arculata. Kimagasló teljesítmény volt a tábori média munkája, aminek egész héten át való video és hangfelvételi, fényképekkel teli közleményei felülmúltak minden előbbit.

A szombat délutáni program és tábortűz vetélkedett minden előbbivel, csodálatos élmény volt nekem. De a legfontosabb az, hogy a résztvevő cserkészek egy életrevaló élményt, főleg magyarságélményt vittek magukkal haza. Eddig még minden jubi táboron, – hacsak egy napra is – ott voltam. Örülök, hogy még erre is eljutottam. Ki tudja öt év múlva sikerül-e még.
Evvel a levéllel szeretnék saját részemről gratulálni és köszönetet mondani mindazoknak akik ezt a tábort ilyen nagyszerűen megszervezték és levezették, akik ebben tettlegesen részt vettek. Nagy büszkeség számomra az is, hogy ennek a tábornak ilyen sikeres szervezése nagy részben clevelandi cserkészek fejéből és kezéből származott. De azon túl tisztelgek mindenki előtt aki ebben részt vett. Adja a Mindenható, hogy a régi gyakorlatok és elvek követésével a jövő generációi ezt még hosszú évekig így tovább csinálhassák.
Kérlek továbbítsd ezen köszönetemet és gratulációmat mindazoknak akik ebben tettlegesen részt vettek.
Jó Munkát!
Szappanos István cscst
jb_03451