A három napos záróeseményekre több mint 250-en regisztráltak már

FILLMORE, NEW YORK, USA, 2015. augusztus 14. – Nagy számban érkeznek a meghívott vendégek, családtagok és érdeklődők az idei KMCSSZ Jubileumi Nagytábor záróhétvégére.  A regisztrált vendégeken túl várható, hogy még többen is ellátogatnak a Sík Sándor Cserkészparkba augusztus 14. és 16. között.

Több mint 700 magyar cserkész érkezett az idei Jubitáborba 4 kontinensről, ami augusztus 6. és 16. között került megrendezésre.  Ez a létszám most könnyen elérheti az 1000 főt.

„Kérjük a kedves vendégeinket, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy betartják a parkolási és egyéb szabályainkat,” mondta Muhoray György, a Vendégtábor parancsnoka.  „Az altáborokban még javában folyik a cserkészmunka ezért kérjük a kedves szülőket és vendégeket, hogy csak a megadott időben látogassák meg az altáborokat.  Addig is érezzék jól magukat!”

A cserkészek a tábor folyamán megismerkedtek a hagyományos népi esküvői szokásokkal a Magyarországról meghívott Nógrád Táncegyüttes 12 tagja által.  Óriási „lakodalom”-ra készülnek, 1000 cserkész és vendég részvételével, élő népzenével és táncmulatsággal.

Vendégek részére ajánlott programok.

IMG_0387

###

A Külföldi Magyar Cserkészszövetségről (KMCSSZ)

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség már 70 éve működő szövetségünk.  A Kárpát-medence határain kívül élő magyar ifjúságot szolgálja. Székhelye az Egyesült Államokbeli New Jersey-ben van és 5 kerületből áll:  I. Európa, II. Dél-Amerika, III. USA és Venezuela, IV. Ausztrália, V. Kanada.  A KMCSSZ-nek világszerte kb. 3000 tagja van 67 csapatban, 12 országban.  Bővebb információ a KMCSSZ 70 éves múltjáról itt található.

További információ:
Gulden Julianna, sajtófőnök
KMCSSZ Jubileumi Nagytábor
press@jubi.kmcssz.org
tel: +36 20 966 2325
www.jubitabor.org
www.facebook.com/groups/2015JubiTabor/
www.kmcssz.org