54sz Hunor és Magyar Cserkészcsapat, Melbourne Ausztrália

I. Kerület

Kovássy István

Ausztráliában Melbourne-ben születtem 1988-ban. 6 éves koromban léptem be a cserkészetbe, mint kiscserész, és 1998-ban a IV. kerületi 9.sz Jamboree-n tettem cserkészfogadalmat. 2004-ben az ŐV, 2006-ban a ST, 2009-ben pedig a CST vezetőképző tanfolyamot végeztem el. A melbourne-i fiú csapat parancsnoka lettem 2010. végén, és azóta is lelkesen vezetem a csapatunkat. Többször voltam kiképző a IV. kerületi őrsvezetőképző táboron, és ilyen módon tagja lettem a KMCSSZ 1.sz vezetőképző csapatának.

2010-ben nagy élmény volt számomra a JUBI táboron való részvétel, sőt Ausztráliából abban az évben egy egész nagy csoport utazott ki a táborra. Ez azóta is életem egyik legnagyobb élménye maradt. 2011-ben vezetőként vettem részt a magyarországi ŐV Körúton.

A helyi csapatmunkában többször szolgáltam a nyári táboraink táborparancsnokaként, valamint szerveztem raj- és csapatkirándulásokat, családi hétvégéket, hétvégi táborokat, és még sok minden mást. A kerületi munkában egy alkalommal a hétvégi Regös tábor parancsnoka voltam és IV. Kerület Jamboree táborparancsnoka voltam idén 2019-ben. A Viktória államban lévő ESGAV szervezet (Ethnic Scouts and Guides Association Victoria) egyik törzsének a tagja vagyok 2010. óta, és ott is voltam táborparancsnok az évente egyszer tartandó táborukon több alkalommal is. A helyi magyar társadalomban pedig én képviselem a cserkészeket a Viktóriai Magyar Tanácsban és ahol csak tudom, igyekszem aktívan támogatni a helyi magyar társadalmat, pl. a cserkészek nevében szerveztem már ünnepi műsorokat.

Az egész családom cserkészkedik, illetve cserkészkedett. A két testvérem ST-ek és most is aktív tagok, édesapám régebben CST volt és a csapatomnak az egyik alapító tagja, és édesanyám sok éven át csapatparancsnok volt (Melbourne-ben és New Yorkban is), jelenleg ő a IV. Kerület parancsnoka. A feleségemmel Melbourne-ben élünk.