Kinek szól az Egészségügyi Szolgálat?

Minden orvos, ápoló, mentős vagy egészségügyben szolgáló személy számára szól ez a tábor, aki naponta 4-órás műszakot hajlandó dolgozni a tábori egészségügyben. Négy műszak lesz naponta és minden műszakban öt személyre lesz szükség. A ledolgozott egészségügyi szolgálaton kívül, lesz alkalom részt venni a tábori programokban. Leginkább sátorban lesz a szállás, de lesz korlátolt mennyiségben barakkban szállás lehetőség is.  Szülői segítséget is szívesen fogadunk akár pár napra is. Kitünő alkalom olyan fiataloknak is, akik az  egészségügyi szakmán gondolkoznak, kipróbálhatják.

 

Dr. Filó Gábor, altpk

Filó Gábor, cst.

Filó Gábor a bécsújhelyi menekült táborban látta meg a világot. A család a kanadai Hamilton városában települt le, ahol Gábor 1963-ban tagja lett a 27 sz. Kaszap István cserkészcsapatnak. Végig járta a különböző vezetői fokozatokat, és az évek során áldozatosan szolgált úgy a csapatánál, mint a fillmore-i táborokban. Kivette a részét a központi munkából is mint intézőbizottsági tag és a Kelet-Kanadai Körzet parancsnoka. 

Harmadéves fogorvosi tanulmányai alatt jelentkezett az 1983-as gödöllői emléktábora, mint tábori orvossegéd abban a reményben, hogy az itt szerzett tapasztalatai segítenek majd a jövendő szakmájára való felkészülésében. Nagy meglepetésére ő lett a tábor egészségügyi tisztje. Máig is a Szövetség Egészségügyi Vezetőtisztjeként szolgál.

Amikor ez a megbízás érte nagy meglepetésére, éppen akkor készült el a Sík Sándor Cserkészpark új gyengélkedője. Most lelkes kollégáival együtt egy még újabb gyengélkedő épületéből tudja majd ellátni az idei jubileumi tábor egészségügyi szolgálatát. Mindent összevéve ez a Jubileumi Nagytábor lesz a 9. nagytábor, ahol egészségügyi tisztként szolgál majd.