KOVÁCS GYÖRGY cscst.     (Stx.kovacs@gmail.com)

 

Sokan azt hiszik, hogy a Műszaknak kizárólag a tábor alatt van munkája, de azon kívül nincsen semmi dolga. De ezek tévednek, mert a Műszak igen is sok háttérmunkát végez el. 

Talán 3 fő részre oszthatnánk fel a munkájukat:

  • A tábor előtt előkészítik a cserkészparkot az érkező táborozók befogadására, ide tartozik a vízvezeték hálózat ellenőrzése, az épületek kitakarítása, az illemhelységek tisztítása, a konyha előkészítése, az általános favágás, fűnyírás, és hasonló tevékenységek.
  • Habár a tábor alatt nem dolgoznak az altáborokban, de kiszolgálják azok igényeit pl. a felszerelések biztosításával, karbantartással, és különféle javításokkal.
  • A táborok, illetve idény befejeződésével „bezárják” a cserkészparkot és talán ez az egyik legnehezebb feladatuk: mindent elpakolni és felkészíteni a cserkészparkot a télre.

Kinek is való a Műszakban való szolgálat?

Minden olyan 18 éven felüli cserkésznek, aki úgy érzi, hogy szívesebben segítene a Műszakban, mint sem, hogy altáborban dolgozna; vagy esetleg csak részidőben ér rá, és emiatt nem tudna altáborba menni. 

Bárki olyan jelentkezését szeretettel várjuk, aki hajlandóságot érez magában ez iránt a munka iránt itt: Stx.kovacs@gmail.com