I. Kerület, Argentin Körzet

Argentínában születtem 1964-ben, Buenos Aires városában. A 18. sz. Bartók Béla cs. cs. (a 12 sz. Kinizsi Pál és 16 sz. Szent László csapatok egyesüléséből alakult 1987-ben) tagja vagyok 6 éves korom óta. 1988 és 1995 között a csapat parancsnoka voltam, majd 2005 óta Argentin Körzeti Parancsnok vagyok (két csapat), körzetvezetőként szorosan együtt működök a Brazil Körzet vezetőivel.

A körzetet egy 14 cserkészbarátból álló vezetői gárdával vezetem; KÖRS (Körzeti Őrs) néven ismernek bennünket. Több őrsvezetőképző táboron vezettem a kiképző munkát. Legnagyobb sikerélményem az 1980-as río-coloradói kéthetes kajak túra, az 1991-es Paraná folyón megtett 800 km-es tutaj út, valamint az 2013-ban megszervezett tiszai tutajtúra volt, ez utóbbira 185 cserkész jött 12 országból.

Célkitűzésem ma a cserkészeten belül biztosítani az Argentin Körzet két csapatának fennmaradását, ami sajnos egyre nehezebb a nagy gondot okozó magyarul beszélő tagok csökkenése miatt, ezt próbálom meg ellensúlyozni amennyire csak tudom.

Van három gyermekem, mindhárman elvégezték a ST tábort. Brazil származású feleségem szintén cserkész és ST, és nagyon lelkesen kísér és támogat a cserkész tevékenységemben.

Mérnöki diplomával 20 évig nemzetközi cégeknél dolgoztam, de most már 10 éve egy lakberendezési és bútor üzletet vezetek, amit édesapám és nagymamám alapítottak több, mint 60 évvel ezelőtt.