Miskolcon születtem, 30 évesen kerültem Amerikába, miután Magyarországon megismerkedtem férjemmel és összeházasodtunk. A gyerekek születése elött építőmérnökként dolgoztam mind tervezésben és kivitelezésben is, vízépítő és útépítő területeken.

2008-ban ismerkedtem meg a cserkészettel, amikor gyermekeim beléptek a washingtoni cserkészcsapatba. A csapatban akkoriban (is) kevés volt a felnőtt vezető, így hamarosan cserkész bazár rendezésben, olvasási különpróba vezetésében, ünnepi szereplésekben, kirándulásokban és táborokban segítettem.

Ekkor tapasztaltam meg, hogy a cserkészet amellett, hogy egy ifjúsági nevelő szervezet, igazából egy nagy család, mondhatjuk úgy is, egy nagy falu. Mindenkinek meg van benne a maga szerepe, és a közös célon és munkán keresztül kialakul benne az egy életen át tartó kötődés a magyar cserkészmozgalomhoz. Ez életemnek egy új küldetést adott, ami által lelkes segítője lettem a csapatnak.

2015-ben hivatalosan is felnőtt cserkész lettem és abban az évben a kiscserkész rajban dolgoztam. Még abban az évben parancsnokunk Ausztráliába költözött és felkért a csapat vezetésére. 2016. nyarán elvégeztem a segédtiszti tábort, és szeptembertől átvettem a csapatparancsnokságot. 2017. nyarán elvégezetem a tiszti tábort is. Őszi/tavaszi csapattáborokat, kirándulásokat, téli/nyári csapat VK táborokat vezettem az egyre növekvő csapatunknak. 2019. nyarán a mintatábor táborparancsnok helyettese voltam, ahol nagy örömmel dolgoztam a 10-12 éves cserkész korosztállyal.

Az elmúlt ősszel átadtam a parancsnokságot csapatunk fiatal, lelkes cserkésztisztjének, azóta helyetteseként támogatom tovább a csapatot. Fontos számomra, hogy a fiataloknak lehetőséget adjunk arra, hogy megtapasztalják, milyen sok mindenre képesek, de ugyanakkor figyeljünk arra is, hogy ne terheljük őket túl.

Nagyon nagy öröm és megtiszteltetés számomra a Lány I altábor vezetése. Az a célom, hogy vidám, izgalmas és biztonságos altábort teremtsünk a résztvevők számára, ahol szoros barátságokat köthessenek egymással, és gazdag élményekkel gyarapodhassanak.

Hajrá Jubi 2020! Hajrá Dobóka!