1981. szeptember 9.-én születtem New Jersey állam egyik kertvárosában, Pequannockban. Habár már hároméves koromban a nyári iskolatábor alkalmával érezhettem a Sík Sándor Cserkészpark talaját az akkor még kisgyermek talpam alatt, de valójában csak hatévesen léptem hivatalosan be a magyar cserkészközösségbe, ugyanis ekkor lettem a garfieldi cserkészcsapat kiscserkésze. 2007-ig (cserkésztiszti kiképzésemig) aktív tagja maradtam ennek a csapatnak, így elmondhatom, hogy Garfieldban nőttem fel. 

Természetesen, mint családom legfiatalabb tagja, alaposan el lettem kényeztetve, és különösen cserkészvonalon. Szüleim és két nővérem a külföldi magyar cserkészmozgalom oszlopos tagjai. Így amikor a sors úgy hozta, hogy 2007. nyarán újonc cserkésztisztként nyári Dobó tábort, majd hamarosan rá 2008-ban csapatot vállaltam el New York-ban, nagyon is jól jött nekem az ő felbecsülhetetlen tapasztalatuk, tanácsuk, és nem utolsósorban támogatásuk. A több éves Dobó Tábor ill. New York-i cserkészcsapat parancsnokságom alatt gyakran volt alkalmam megtapasztalni a fiatal cserkészek és kamaszok talpraesettségét és ügyességét. Ezért cserkészvezetőként a mai napig egyik legfőbb célkitűzésem a fiatalokat minél előbb felelősséggel felruházni, és ezáltal jó vezető egyéniségeket formálni belőlük. 

Habár parancsnoki feladataim megfogytak és velük együtt véget ért a hetenkénti rohanás és készülődés is, mégis sikerült találnom a cserkészeten belül új és szép élményt adó feladatot. 2015-2019 között ugyanis a Központi Akadályverseny egyik pályáját vállaltam el, ahol a new-yorki körzetet képviseltük, majd hamarosan rá 2016-tól máig a Központi Tisztikonferencia szervezésében segítek. E mellett feleségem Kata 2017-től elvállalta a new-yorki csapatok vezetését, így az ő munkáján keresztül ismét átélhetem közvetve a csapatvezetés sikerélményeit! 

Nagyon örülök annak, hogy Judittal együtt vezethetem majd a 2020-as Jubileumi Nagytábor programtörzsét. Bizonyára rengeteg felkészülést és tervezést igényel majd ez a munka, de ugyanakkor rettentően izgalmas is és bizony sokat nevetünk és bolondozunk az ötleteink megbeszélése alatt! Feleségemmel Katával minden alkalmat megragadtunk arra, hogy gyermekeinket: Elődöt, Leventét és Enikőt magukkal vigyük a Sik Sándor Cserkészparkba táborokra kisgyermek koruk óta. Persze a jövő nyáron sem lesz ez másként és reméljük, hogy veletek is fogunk majd ott találkozni!

Jó Munkát!

Árpi