Siketné Holica Katalin

Magyarországon, Tiszaföldváron születtem 1975-ben. 1999-ben, 24 évesen ismerkedtem meg a cserkészettel, majd 25 éves koromban avattak felnőtt cserkésszé. Ettől kezdve a 37.sz. Szent Margit lcscs. tagja voltam, majd pár évvel később csapatparancsnoka. 2001-ben végeztem el a kiscserkész segédtiszti tábort, rákövetkező évben, 2002-ben, pedig a tiszti tábort. Kerek 20 éve cserkészkedem. A kezdetek óta a kiscserkész korosztállyal foglalkozom. Kanadában és az USA-ban is többször vezettem Magyarságismereti tanfolyamot.

2015-ben Washington DC-be költöztünk, ahol szintén a kiscserkészekkel foglalkoztam mint rajvezető. Később csapatparancsnok-helyettes is voltam Washington DC-ben. Három alkalommal vettem részt vezetőként a New York körzet álltal szervezett Kodály hétvégén, ahol a 7-9 évesekkel foglalkoztam.

2018-ban visszaköltöztünk Kanadában, és most Ottawa városban élünk. 2016-tól vezettem a kiscserkész mintatábort, és 2019-ben első alkalommal a fillmori iskolatábort. Három nagy gyermekem van, Gyuri, Katica (15) és Sándor (14) akik már mind elvégezték az őrsvezetőképző tábort. Férjem szintén cserkészvezető, akivel több tábort vezettünk együtt.

2010-ben először vettem részt Jubi táboron, és úgyis, mint kisgyermekes vezető a családi táborban. Nagyon jó tábor volt, és sok szép barátság született alatta. A 2020-as Jubi táborban szeretném én is ezt az élményt megadni, biztosítani más kisgyermekes vezetőnek, hogy ne csak részt tudjanak venni, de a családtáborral együtt „országot építeni”.