„Mindenki, aki a Jamboree sikerét előmozdítja, nemzetének, az ország egész népének és ezen belül barátainak, hozzátartozóinak és nem utolsó sorban önmagának tesz nagy szolgálatokat. Önmagának is, mert…készséget tanul… látóköre tágulni fog.”

(Teleki Pál 1931-ben, amikor serkentette a cserkészeket arra, hogy segítsenek megszervezni az 1933-as Gödöllőn megtartott IV. Világ Jamboreet.)

„A mi szentistváni állameszménk a… békén és a megértésen alapul.”
(Teleki Pál)

Mi ugyan nem országot építünk, hanem nemzetet a világot átfogó mozgalmunkkal, a cserkészettel!  Ezt a célt szolgálva szervezünk öt évente Jubileumi Nagytábort. Pontosabban, több világrészen szervezünk ilyen tábort (Dél-Amerikában, Európában és Ausztráliában), de a központi táborunk a Fillmore, New Yorkban található Sík Sándor Cserkészparkban kerül megszervezésre. 

A Jubileumi táborunk célja: egy élménydús cserkésztábor, távol a város zajától, ahol a cserkészek minden korosztálynak megfelelően a cserkész gyakorlati tudásukat mélyítik el, és melyen a világ több pontjáról érkező magyar cserkészekkel életre szóló barátságokat kötnek. Megismerkedünk Szent István korszakának főbb jellemzőivel: A keresztény magyar állam alapítása, az első törvénykönyv megírása és a szent korona jelentősége a magyar nemzet részére. 

Szeretettel várunk!

Jó munkát,

Pigniczky Eszti, cscst.
Táborparancsnok