Kedves Csapatparancsnokok, Körzeti-, Kerületi Parancsnokok!

Kevesebb mint 80 nap maradt hátra a Jubitábor első napjáig! A vezetőséggel nagy erővel dolgozunk azon, hogy a Sík Sándor Cserkészpark szükséges munkálataival készen legyünk időben, a programtörzs parancsnokság gőzerővel munkálkodik a tábori programon, az altáborparancsnokok pedig a törzseikkel gyűlnek hol személyesen, hogy interneten keresztül, hogy az altábori programokat lefektessék. Az viszont közös bennünk, hogy mindannyian már nagyon várjuk a találkozást!

Ha még nem néztél körül a www.jubitabor.org honlapon, kérném hogy ezt tedd meg mielőbb, mert sok háttér információt találsz a központi jubileumi táborról, és azon lesz mindig a legfrissebb hír.

 

FELSZERELÉSI LISTA

Itt megtaláljátok a teljes listát, de figyelmeteket szeretném felhívni a következőkre:

 1. Minden őrs hozzon digitális fényképezőgépet, mert a mobiltelefonokat nem fogjuk használni a tábor alatt. 
 2. Aki repülővel érkezik, annak nem kell hozni a következőket: csajka, ásó, balta, fűrész, főző eszközök, őrsi sátor, hálózsák, matrac, lavór.
 3. A FIII őrsök vadászlakokat fognak építeni és a  LIII őrsök meg függőágyakban alszanak, ezért nem kell nekik őrsi sátrakat hozni. 

EGÉSZSÉGÜGY

Már több hete ment ki a felhívás Szövetségi levelező listán, illetve a kmcssz.org és jubitábor.org honlapokon is megtalálható, hogy idén a Jubitáborra digitálisan küldjük be az egészségügyi íveket a kmcsmed@gmail.com címre. Tegyeték ezt meg május 31-ig, hogy legyen idő az EÜ csapatnak rendszerezni és átnézni a beküldött anyagot még tábor előtt.

 • Minden vezető tegye le a CPR kurzust és küldje be a igazolását jubielsosegely@gmail.com címre!
 • Lesz allergiakonyhánk azoknak a személyeknek, akik egészségügyi okok miatt nem tudnak a főkonyhán felszolgált ételből enni. Ezt az ívet töltse ki mindenki, aki különleges diétát eszik! Illetve, ezen az íven tartjuk számon azokat is, akik vegetáriánusok. A főkonyha igyekszik úgy főzni, hogy figyelembe tartsa azokat is, akik nem esznek húst.

I. CSAPAT FELADAT – KORONÁZÁSI SZABÁLY

 • Közösen készítjük el István király koronázási palástját. Ehhez kérjük, hogy:
  Az I. és V. kerületnek megvan az eredeti (2020-ra kiosztott) palást darabja kidíszítve, így nekik nem kell semmit sem tenniük.
 • Az II., III., és IV. kerületeknek elkallódott a kiosztott palást darabja, így az azokban a kerületekben lévő csapatok egy 8 cm x 8 cm drapp színű anyagra hímezzék vagy vasalják rá a csapatlogójukat/csapatszámukat, vagy azt ami jelképezi a csapatot! A III. kerületben azok a csapatok, akik eljönnek a központi Akadályversenyre, azok hozzák magukkal az elkészített palást darabot! A II. és IV. kerületekből érkezők hozzák magukkal a táborba a darabot!
 • A testvérszövetségek pedig egy 30 cm x 10 cm méretű drapp anyag darabot díszítsenek ki úgy, hogy az adott szövetségnek logója és egyéb más jelkép vagy csapatszámok rajta legyenek.

II. CSAPAT FELADAT – ŐRSI SÁTRAK

Szeretnénk előre jelezni, hogy jelentkezni fogunk olyan csapatoknál, amelyek autóval érkeznek a táborba, hogy kölcsön kérjünk tőlük őrsi sátrakat. Van a parknak sok sátra, de nem lesz elég. Úgyszintén, ha a csapatnak vannak gázrózsái, azokat is kölcsönkérnénk.

TÁBORI SZABÁLYOK

Itt megtaláljátok a tábori szabályokat, amit minden résztvevőnek kötelező aláírnia! A csapatparancsnokok gyűjtsék be ezeket, és a táborba érkezésnél adják le a regisztrálásnál.

REGISZTRÁCIÓ

Elvileg már mindenki regisztrálva van www.kmcsszadat.org-on keresztül. Több mint 840 fő van bejelentve! Viszont most is zajlanak az olyan simítások, amik azt biztosítják, hogy minden résztvevő a megfelelő altáborba kerüljön. A napokban jelentkezni fog valaki a titkárságról, hogy visszaigazolja, kik vannak az adatbázisban a csapatodtól bejelentve.

Ha netán valaki a csapatodból lemondaná a tábori részvételét, akkor az adatbázisban a következő lépésekkel megteheted:

 1. “Csapatom” főoldalról rákattintasz “Eseményre jelentkezés”-re.
 2. Kiválasztod a “2024 Jubileumi Tábor – Központ”-ot.
 3. A résztvevő cserkészek neve mellett a bal oldalon kipipálod a kis dobozt, aztán rákattintasz a “Lemondta” gombra.

Sejtjük azonban, hogy nem minden szórvány cserkész van bejelentve. Akik nincsenek, azok a körzeti illetve kerületi parancsokokkal vegyék fel a kapcsolatot a jelentkezést illetően! Adatbázis kérdésekkel fordulj Tábor Beához (jelentkezes@kmcssz.org)!

BEFIZETÉS (Ez a III. és az V. kerületeknek szól!)

A $2000-os csapat előleget be kellett már fizetni, de ha még nem tetted volna meg, akkor hozd el a pénzt a központi Akadályversenyre május 24-n.

A megmaradt tábordíj befizetése:
Határidő: 2024. június 1. A befizetett tábordíj június 1-től csak komoly indokkal (pl. betegség, dolgozó cserkész esetében munkahelyi kötelezettség) igényelhető vissza. Egyéb esetben erre nincsen mód.

Csekkel történő fizetés:
„Hungarian Scout Association” névre kell kiállítani, és az alábbi címre küldeni:
Tábor Bea
4973 Greenflower St.
North Olmsted, OH 44070

Csekkhez legyen csatolva egy névlista, hogy kinek a befizetése, melyik altáborba megy, és milyen beosztásban.
Online befizetés menetét ezen a linken találod.

 

Jó munkát! Építsünk országot!

Pigniczky Eszti, cscst. Tpk.
tpk@jubi.kmcssz.org