TÁBORDÍJ:

I. kerület, Európa     $0

II. kerület, Délamerika     $0

III. kerület, USA keleti partja     $495

III. kerület, USA nyugati partja     $415

III. kerület, Venezuela     $0

IV. kerület, Ausztrália     $0

V. kerület, Kanada, keleti partja     $415

V. kerület, Kanada, nyugati partja     $335

 

KIKET VÁRUNK?

A tábor cserkész korosztályúaknak szól, tehát 10 éven felülieknek. Cserkészvezetőket és felnőtt cserkészeket is várunk. A lányok és fiúk külön-külön altáborokban lesznek, kivéve a Vándor Táborban.

A következő táborok lesznek:

Cserkész I                    10-12 évesek

Cserkész II                   13-15 évesek

Cserkész III                  16-18 évesek

Vándor                        19-22 évesek

Programtörzs, Fecske Altábor, Egészségügyi Szolgálat, Konyha Szolgálat

Ellátás Csoport, Média Osztály, Családi Altábor, Vendég Altábor

 

Kinek szól a Vándor Altábor?

19 – 22 éves cserkészeknek, akik már szolgálnak csapatuknál, de nem Segédtisztek és a csapatukban részt vesznek Vándor Programban. Ez a tábor fizikailag megterhelő tábor lesz, ahol kerékpározás, kenuzás és túrázás nagy hangsúlyt kapnak és kis létszámú.  Vámos István, Vándor VT, erről hamarosan ír tájékoztató levelet. Ha a vándor altáborba jelentkeznél, előzőleg vedd fel a kapcsolatot az altáborparancsnokkal: vamos.istvan@jubi.kmcssz.org

Kinek szól a Programtörzs?

A Programtörzs feladatköréhez tartozik minden olyan feladat, amely a központi programokhoz kapcsolódik: kerettörténet, nagyréti foglalkozások, kirándulás, portya és akadályverseny szervezés, közös tábortüzek stb. Ebben az altáborban lakik az Ellátás Csoport, Média Osztály és Fecske Altábor, de közben a saját munkájukat végzik a nap folyamán. A Programtörzsben lesz alkalom együtt dolgozni minden korosztállyal és mindenhonnan érkező felnőttekkel. A feladatok elvégzése mellett, részt lehet venni a „Jubi Egyetemen” is, amely kerekasztal beszélgetések, előadások és képzésekből áll.

Kinek szól a Fecske Altábor?

A Fecske Altábor olyan felnőtteknek van szánva, akik felnőttként csatlakoztak a mozgalomhoz és már valamilyen szinten besegítenek a cserkészetben és nagyobb szerepet szeretnének vállalni valamelyik csapaton  belül, saját városaikban. Leginkább alakuló csapatoknak tagjainak szánjuk ezt a képzést. A Fecske Altábor a Programtörzsön belül működik és résztvevői a Programtörzs munkájába segítenek, illetve naponta cserkészképzésen vesznek részt.  A táborba kizárólag olyan elkötelezett személyeket várunk, akik a jövőben aktívan fognak cserkészkedni. Kis létszámú tábor lesz. A táborban való részvételt a kerületi/ körzeti parancsnok és a Csapatfejlesztési VT, Marshall Tomi, hagyják jóvá.

Kinek szól az Egészségügyi Szolgálat?

Minden orvos, ápoló, mentős vagy egészségügyben szolgáló személy számára szól ez a tábor, aki minden nap egy műszakot hajlandó dolgozni a tábori egészségügyben. Három műszak lesz naponta és minden műszakban öt személyre lesz szükség. A ledolgozott egészségügyi szolgálaton kívül, lesz alkalom részt venni a tábori programokban. Leginkább sátorban lesz a szállás, de lesz korlátolt mennyiségben barakkban szállás lehetőség is.  Szülői segítséget is szívesen fogadunk akár pár napra is.

Kinek szól a Konyha Szolgálat?

Öt konyha üzemel a tábor előtt és alatt: Fő-, Allergia-, Előtábor-, Vendég konyha és a Csárda. A főkonyhát az Ottó család vállalta, de szükségünk lesz 8-10 személyre naponta, akik besegítenek 4-5 órára. Az allergia konyhára keresünk főszakácsot és egy-két segítőt, akik a különböző allergiákat figyelembe véve, kiegészítik a főkonyha menüt, azoknak, akiknek allergia miatt külön diétát kell tartaniuk. Az Előtábor konyha, a tábor megkezdése előtt 2 napig üzemel, hogy azokat a személyeket lássa el, akik táborépítéssel foglalkoznak még a táborkezdés előtt. A Vendég konyha az utolsó hétvégén üzemel, hogy a vendégeket lássa el. A Csárda a közös programok alatt üzemel, ahol a cserkészek vásárolhatnak különlegességet a központi programok által szerzett pontjaikkal és ahol este a vezetők találkozhatnak.

Kinek szól az Ellátás Csoport?

Olyan cserkészvezetőknek szól, akik szívesen foglalkoznak mindenféle háttér feladattal: ételosztás, közhelyek tisztán tartása, felszerelése vagy szemét/szelektív hulladék rendezése, forgalom menedzselés, reptéri szállítás, beszerzés, stb.

Kinek szól a Média Osztály?

Minden olyan cserkészvezetőnek szól, aki szeret és ért valamilyen szinten a videó/film készítés és vágáshoz, riportok készítéséhez, újságíráshoz, interjúkészítéshez, fényképezéshez.

Kinek szól a Családi Tábor? 

A Családi tábort kisgyermekes cserkészvezetői családoknak szánjuk, ahol a cserkészvezető szülőnek van egy konkrét szerepe az egyik altáborban vagy programtörzsben.  A Családi táborban a cserkészvezetők családjukkal együtt táborozhatnak sátorban. A cserkészvezető bedolgozhat az altáborba vagy programtörzsbe ahogy ideje engedi, de gyermekei felügyeletét családon belül kell megoldania beleértve az altatást és az étkezések alatti felügyeletet. A főkonyha főz majd az altábor számára. A Családi táboron belül is lesznek megbeszélt feladatok, amelyeket közös megállapodással segít mindenki megoldani.

Kinek szól a Vendég Tábor?

Minden cserkészbarátnak, aki megszeretné nézni a megadott program szerint a tábort személyesen. Péntektől, augusztus 7-től lehet érkezni. Sátorozási lehetőség lesz, de lehet hotelban is megszállni és nappal látogatni.

JELENTKEZÉS

Az ősz folyamán beindul a jelentkezési folyamat. Addig is tápláld bele az adatbázisba csapatod táborozóit (www.kmcsszadat.org). Ha már benne vannak, ellenőrizd adataikat, hogy helyesek-e.

PÉNZÜGYEK – MENNYI A TÁBORDÍJ?

Ahogyan az elmúlt években is szokás volt, azok, akik távoli kerületekből érkeznek a táborba, nem fizetnek tábordíjat. (A díjak USD dollárba értendők.)

I. kerület, Európa $0

II. kerület, Délamerika $0

III. kerület, USA keleti partja $495

III. kerület, USA nyugati partja $415

III. kerület, Venezuela $0

IV. kerület, Ausztrália $0

V. kerület, Kanada, keleti partja $415

V. kerület, Kanada, nyugati partja $335

Hogy egyszerűsítsünk a befizetési folyamaton, nem személyre szóló előleget kérünk majd, hanem minden tábordíjat fizető csapattól kérünk egy $2000-os előleget az ősz folyamán, amit majd levonunk a csapat teljes tábordíj tartozásából. Ezt nem csak az egyszerűsítés kedvéért tesszük, hanem azért, hogy legyen elegendő kezdőtőkénk a tábort megszervezni.

ELŐKÉSZÜLET

Milyen állapotban vannak őrsi sátraid? Őrsi szerszám (ásó, balta, fűrész stb.), viztartály stb? Ha tudsz hozni égőt vagy több őrsi sátrat, hogy a tengerentúli őrsöknek is legyen (akik nem hozzák magukkal repülőgépen), kezdj el gondolkozni szállitásukon.

CPR / ELSŐSEGÉLY

Van olyan cserkészvezetőd, akinek van CPR vagy elsősegély képzésről igazolványa? Minél hamarabb küldd el Filó Gábornak (gfilo@cogeco.ca), hogy New York államtól megkapjuk a táborozási engedélyt. Van olyan szülő, aki orvos vagy ápoló? El tudna jönni csak néhány napra is? Őket különös szeretettel fogadjuk néhány félnapi szolgálatra az egészségügyben, és így ők is tapasztalhatnak a jubitábor élményeiből.

UTAZÁS – TÁVOLI KERÜLETEKBŐL ÉRKEZŐK HOVA REPÜLJENEK?

Az utazással kapcsolatos zökkenők elkerülése végett ajánljuk, hogy a kontingensek érkezzenek néhány nappal korábban (USA keleti partja és a Sík Sándor Cserkészpark közötti távolság legalább 500 km, tehát még egy napi utazás). Továbbá, ajánljuk az augusztus 10-én vagy későbbi hazaindulást, mert a cserkészparkból vasárnap, augusztus 9-én 14 óra utántól tudunk csak fuvart szervezni. Előtte egyszerűen nem lehetséges az indulás.

Aki Buffalo, New Yorkba érkezik repülővel, az szerda délután, július 29-én érkezzen. Hazafelé, vasárnap augusztus 9-én, kizárólag az esti járatokat tudjuk elérni.

55 fős, nagy busz bérlés, a keleti partról a Sík Sándor Cserkészparkig minimum $2500-ba kerül egy irányba. Ehhez a költséghez valószínűleg kérünk majd hozzájárulást a külföldről érkező csapatoktól. A tábor előtti és utáni 1-2 napon a szállást és étkezést valószínűleg állni tudja a tábori költségvetés.

Ha a távolról érkező csapatok szeretnének több mint az utazásra szánt 1-2 napnál előbb érkezni vagy tovább maradni, várost nézni vagy kirándulni, annak a költségét nem tudja se a szövetség sem a tábor fedezni. Azzal tudunk segíteni, hogy hol lehet megszállni és milyen program lehetőségeket ajánlunk.

Ha a résztvevők családi nyaralással egybekötve szeretnék megoldani az utat, azt mindenki maga szervezi meg.

Aki NEM jön a táborba mint cserkész, cserkészvezető, Fecske, vagy valamelyik egyéb csoportba szolgálni az jöhet látogatni a tábor utolsó hétvégéjén. (Lásd fentebb „Kinek szól a Vendégtábor?”). Szállodák listáját a honlapon lehet megtalálni.