Buffalótól délre, nem messze, kb. 1-1/2 óra autóval, az USA-Kanada-i határtól, Fillmore New Yorkban, 95 holdon (106 acre) terül el a sokat emlegetett Sík Sándor Cserkészpark. Területét fenyvesek (60,000 fa) lombos erdők, rétek, csalitok fedik. Itt van a Külföldi Magyar Cserkészszövetség szellemi és nevelési központja.

Cserkészetünk régi kívánsága és vágyálma vált valóra 1964 tavaszán. Végleges és állandó otthont kapott a Szövetség vezetőképzése. Először mondhattuk, hogy saját portánk van. A vezetőképzés valóságos szíve ez a park. Vezetőink igyekeznek oda eljutni fejleszteni vezetői képességüket. A park fejlesztésére, vezetői csereakcióra, a csapatok és körzetek is áldoztak.

Már nincs gondunk arra, hogy hol rendezzük a táborokat, hogyan szállítsuk oda és vissza a felszerelést és a kiképzéshez szükséges anyagot. Bőségesen van helyünk, hogy minden tábor egy időben, zavartalanul végezhesse munkáját.

A kiképzőtáborok előtti időszakban itt vezessük le a hagyományos, két hetes Nyári Magyar Iskolatábort. Májusban, szintén hagyományos a központi akadályverseny. A résztvevő cserkészektől hangos az erdő. Majd késő októberben, a regös cserkészeink hangja járja be a fillmore-i dombokat.

Észak-Amerikából, messzi Ausztráliából, Európából és Dél-Amerikából rengetegen jönnek vezetőképzésre a Sík Sándor Cserkészparkba, az “új” magyar Hárshegyre.

Bővebb információt a park weboldalán találsz: www.sscspark.com