Ha az alábbi Szövetségek egyikének tagja vagy és szeretnél eljönni a KMCsSz jubileumi táborába, jelentkezzél saját Szövetségeden keresztül. Mindegyik Szövetségtől várunk képviseletet.

Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség, Magyar Cserkészszövetség, Magyar Cserkészlányszövetség, Romániai Magyar Cserkészszövetség, Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, Horvátországi Magyarok Zrínyi Miklós Cserkészcsapata

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség 2020 nyarán Jubileumi Nagytábort szervez, amelyre meghívjuk testvérszövetségeinket. A Jubileumi Nagytáborunk célja, hogy létrehozzunk egy élménydús cserkésztábort, távol a város zajától, ahol a résztvevők minden korosztálynak megfelelően, cserkész gyakorlati tudásukat mélyítik el, és amelyen a világ minden tájáról érkező magyar cserkészekkel életre szóló barátságokat köthetnek. Megismerkedünk Szent István korszakának főbb jellemzőivel: a keresztény magyar állam alapítása, az első törvénykönyv megírása és a szent korona jelentősége a magyar nemzet számára.

Elsősorban 2-3 olyan huszonéves fiatal vezetőt várunk mindegyik Szövetségtől, akik a jövőbeli kölcsönös együttműködésünk számára fontosak volnának. Otthoni tapasztalattal és vezetői tehetséggel rendelkező egyéneket kérnénk, akikre ráférne egy kis látókör szélesítés, aki nyitott az újhoz és szeret gyerekekkel foglalkozni. Altábori törzsekbe és/vagy programtörzsbe osztanánk őket be, attól függően hogy kinek milyen továbbképzésre/tapasztalatra volna szüksége, közös tanácsbavétel és a szükségletek alapján.

Másodsorban olyan működő őrsöket várunk, akiknek már van táborozási tapasztalatuk. A jubitáborunk külön fiú és leány altáborokra van beosztva, így lehetőleg legalább egy fiu és egy leány őrs jöjjön szövetségenként. Egy őrs 3-8 tagból és egy képzett őrsvezetőből áll, kivéve a cs. III altáborban, ahol egyénenként jelentkeznek, és bevegyülnek a különböző városokból jött és a helyszínen alakított őrsökbe.

Harmadsorban olyan további cserkészvezetőket várunk, akiket érdekli a Külföldi Magyar Cserkészszövetség, esetleg van már külföldi tapasztalatuk és talán már jártak is Fillmore-ban.

Kárpátmedencei cserkész szövetségek maguk válasszák ki kontingensvezetőjüket.

Tábori költség?
– A tábor ingyenes a tengeren túlról utazó cserkészek számára.
– Azon felül (biztosítás, repjegy stb.) önköltség.
– Külön csoport foglalkozik az utazókkal a tábor előtt és után (táborba való eljutás, étkeztetés,
szállás, kirándulás)

Utazással kapcsolatos információk

A repülővel érkező cserkészek részére a táborba való eljutás segitése céljából felállitottunk egy „utazási irodát”, amely az utazás mellett városnézési, étkeztetési ellátást, és szállást biztosit azoknak akik igénybeveszik.

4 lehetőség van:

1. Nem igénylek semmit, egyedül eljutok a Sík Sándor Cserkészparkba, a táborba.
2. Igénylem a szállítást Newarkból Fillmoreba.
3. Igénylem a szállítást, és a szállást, de kirándulni nem szeretnék közösen másokkal.
4. Igénylem a szállítást, szállást, + kirándulást, városlátogatást.

Az utóbbi három természetesen költségekkel jár amely az érkező cserkészeket terheli, ezt igyekszünk minél
olcsóbban megoldani a 8-ik cserkésztörvény szellemében.

Hogyan utazom ha a 2,3,4 opciót választom? Csakis Newarkba (New Jersey) érkező cserkészekkel tudunk foglalkozni, JFKre (New York) érkezőket nem tudjuk vállalni.

Hogyan utazom ha az 1. lehetőséget választom? Az utazással kapcsolatos zökkenők elkerülésére ajánljuk, hogy a kontingensek érkezzenek néhány nappal korábban. (Az USA keleti partja és a Sík Sándor Cserkészpark közötti távolság legalább 500 km, azaz még egy napi utazás, amely útvonalon semmiféle tömegközlekedés nincs.) Továbbá, ajánljuk az augusztus 10-én vagy későbbi hazaindulást, mert a Cserkészparkból vasárnap, augusztus 9-én 14 óra utántól tudunk csak fuvart szervezni, előtte egyszerűen nem lehetséges elindulni.

Az utazási iroda elérhetősége: Varga László: jubiutazasiiroda@gmail.com

Kérem a vezetőket mielőtt repjegyet vásárolnának, a későbbi problémák megelőzése érdekében vegyék fel a
kapcsolatot Lászlóval.

Milyen okmány kell az utazáshoz? Minden táborozó köteles megnézni az amerikai beutazási hivatal honlapján a részére vonatkozó feltételeket (vizum, ESTA stb), és azt időben rendezni. Ajánlott, már január, de legkésőbb februárban ezt elintézni.

Vizummal kapcsolatos információk: https://hu.usembassy.gov/hu/ vagy https://travel.state.gov

 

Kapcsolattartás: A testvérszövetségekből érkező táborozók is regisztrálva kell, hogy legyenek az adatbázisba. Határidő január 15. Minden cserkész részére ki kell tölteni a következő dokumentumot. És elküldeni Patarica Edvinnek (pataricaedvin@jubi.kmcssz.org)

Adatbázisba regisztrálás