Kovács György cscst.     (Stx.kovacs@gmail.com)

Sokan azt hiszik, hogy a Műszaknak kizárólag a tábor alatt van munkája, de azon kívül nincsen semmi dolga. Ez azonban tévedés, mert a Műszak igen sok háttérmunkát végez el. 

Három fő részre oszthatnánk fel a munkájukat:

  • A tábor előtt előkészítik a cserkészparkot az érkező táborozók befogadására, ide tartozik a vízvezeték hálózat ellenőrzése, az épületek kitakarítása, az illemhelységek tisztítása, a konyha előkészítése, az általános favágás, fűnyírás és hasonló tevékenységek.
  • Habár a tábor alatt nem dolgoznak az altáborokban, de kiszolgálják azok igényeit pl. a felszerelések biztosításával, karbantartással és különféle javításokkal.
  • A táborok, illetve az idény befejeződésével „bezárják” a cserkészparkot és talán ez az egyik legnehezebb feladatuk: mindent elpakolni és felkészíteni a cserkészparkot a télre.

Kinek is való a Műszakban való szolgálat?

Minden olyan 18 éven felüli cserkésznek, aki úgy érzi, hogy szívesebben segítene a Műszakban, mint altáborban dolgozna; esetleg csak részidőben ér rá, és emiatt nem tudna altáborba menni. 

Bárki olyan jelentkezését szeretettel várjuk, aki hajlandóságot érez magában ez iránt a munka iránt. Jelentkezni a következő címen lehet: Stx.kovacs@gmail.com