Gyulai Kati (jubiutazasiiroda@gmail.com)

 


Utazási információk a repülővel érkező cserkészek számára

A repülővel érkező  cserkészek részére a táborba való eljutás segítése céljából felállítottunk egy „utazási irodát” (JUI), amely az utazás mellett városnézési, étkeztetési ellátást, és szállást is biztosít azoknak, akiknek szükségük lenne rá.
Amennyiben igénybe szeretnéd venni a JUI által biztosított szálláslehetőséget azt tanácsoljuk, hogy az érkezésedet legkorábban július 22-re, a visszautazásod pedig legkorábban augusztus 5-re tedd! A JUI csak július 22-től augusztus 7-ig tudja elszállásolást biztosítani.

A JUI által felkínált szállást és utazást nem kötelező igénybe venni!  Nagyon fontos azonban  – és ezért arra szeretnénk kérni minden cserkészt, aki a Jubitáborra érkezik repülővel –, hogy mindenféleképpen vegye fel a kapcsolatot a JUI-val és közölje utazásának részleteit! Akkor is, ha saját maga intézi a szállást és utazást, illetve akkor is, ha a JUI-n keresztül történik az utazása. Ily módon, a Jubitábor vezetősége minden utazással kapcsolatos információt koordinálni tud. 

 

A táborba való kijutásra 5 lehetőség van: 

 1. Nem igénylek semmit, egyedül eljutok a Sík Sándor Cserkészparkba a tábor területére.
 2. Igénylem a szállítást Buffalo, NY-ból vagy Cleveland, OH-ból a Cserkészparkba. 
 3. Igénylem a szállítást Newarkból, NJ-ből a Cserkészparkba. 
 4. Igénylem a szállítást, és a szállást, de kirándulni nem szeretnék közösen másokkal.
 5. Igénylem a szállítást, szállást, + kirándulást, városlátogatást.
  (Niagara vízesést tábor után lehet majd megnézni.)

A 2, 3, 4, 5 költségekkel jár amely az érkező cserkészeket terheli, ezt igyekszünk minél olcsóbban megoldani a 8-ik cserkésztörvény szellemében.

> Hogyan utazom ha a 2,3,4,5 opciót választom?
Csakis Newarkba (New Jersey)  érkező cserkészekkel tudunk foglalkozni,  JFK-re (New York) érkezőket nem tudjuk vállalni!

> Hogyan utazom ha az 1. lehetőséget választom?
Az utazással kapcsolatos zökkenők elkerülésére ajánljuk, hogy a kontingensek érkezzenek néhány nappal korábban. (Az USA keleti partja és a Sík Sándor Cserkészpark közötti távolság legalább 500 km, azaz még egy napi utazás, amely útvonalon semmiféle tömegközlekedés nincs.) Továbbá, ajánljuk az augusztus 6-én vagy későbbi hazaindulást, mert a Cserkészparkból vasárnap, augusztus 4.-én 14 óra utántól tudunk csak fuvart szervezni, előtte egyszerűen nem lehetséges elindulni.

 

Az utazási iroda elérhetősége: 

Gyulai Kati: jubiutazasiiroda@gmail.com
Kérjük a vezetőket mielőtt repjegyet vásárolnának, a későbbi problémák megelőzése érdekében vegyék fel a kapcsolatot Katival!

 

Milyen okmány kell az utazáshoz?

Minden táborozó köteles megnézni az amerikai beutazási hivatal honlapján a részére vonatkozó feltételeket (vizum, ESTA stb), és azt időben rendezni. Minél előbb nézzetek utána, mi vonatkozik rátok! Vízummal kapcsolatos információk csatolt dokumentumban. 

 

A Jubi Utazási Iroda az alábbi szállást, fuvarozást és kirándulási lehetőségeket tudja felkínálni:

Szállás

A JUI tud szállást biztosítani a New Jersey államban lévő két cserkészházban New Brunswickban és Garfieldban. A Brunswicki cserkészháztól gyalog távolságra van a vasútállomás. Ezeken felül a clevelandi cserkészházban/ családoknál, ahol gyalog távolságra van a villamos. 

 • Szállás dátumok:
  Tábor előtt július 22-24
  Tábor után augusztus 4-7

Nem tudunk azonban szállást felajánlani július 22.-e előtt, illetve augusztus 7.-e után!

A JUI fuvart a repülőterekről a szállásra, illetve a szállásról a repülőterekre való eljutáshoz segít megoldani, de nem tudja vállalni. Tömegközlekedés minden repülőtéren rendelkezésre áll. A fuvarköltség a repterekről a saját költségen történik, annak intézése minden cserkész egyéni feladata, illetve csoportos utazás esetén a vezető felelőssége!

 

Kérjük figyelembe venni az alábbi információkat a cserkészházak szállással kapcsolatban: 

 • Minden cserkészházban két nagy terem van. A helyiségek nagyok és megfelelőek sok személy elhelyezésére, azonban számítani kell arra, hogy sokan lesznek egy helyen!
 • A cserkészházak padlója kemény fapadló. Matracot és hálózsákot igyekszünk mindenkinek biztosítani.
 • Zuhanyzás: Brunswickon és Clevelandben van egy-egy zuhany a cserkészházban. Garfieldban nincs, de erre is keresünk valami megoldást.  
 • Tábor után mindenkinek a Cserkészparkban kellene zuhanyozni vasárnap este vagy hétfőn reggel, attól függően, hogy mikor hagyja el a parkot. 
 • Minden cserkész, aki a cserkészházakban lesznek elszállásolva, az ott tartózkodása alatt, illetve az utazás során, cserkészvezetője vagy más felnőtt kísérőjének felelőssége alá tartozik.

 

Utazás a Sík Sándor Cserkészparkba, Fillmore városába

Odafelé: a cserkészek elszállítása a Sík Sándor Cserkészparkba abból a városból fog történni, ahol a szállás van. Ez még szervezés alatt áll. Általában a buszok a New Jerseyből a Sík Sándor Cserkészparkba július 24-én, csütörtökön éjfélkor indulnak és a parkba érkeznek kb. de. 6 órakor. Az út kb. 6 órát vesz majd igénybe. Clevelandból 4 órás az út.
Visszafelé: a buszok a Cserkészparkból általában táborzárás után egy órával indulnak. Illetve, azok, aki a Niagara vízesést meg szeretnék nézni, azok csak másnap indulnának a keleti partra vagy Clevelandba.

A busz költséget nem tudja a tábor teljes mértékbe vállalni, kérünk majd hozzájárulást.

Azok, akiknek nem megfelelő a fenti beosztás, saját maguknak kell gondoskodniuk a fuvarozásról! A JUI változtatást nem tud tenni az időpontokkal kapcsolatban, sem az útvonallal kapcsolatban. 

 

Kirándulás 

Közös kirándulás a Niagarához > a részletes információkat ebben a PDF-ben találjátok.

Kirándulási lehetőségek saját szervezésben:
Mindegyik csoport szabadon tervezhet magának kirándulásokat, érdeklődése szerint,  saját költségen.  A nagy létszámra való tekintettel a Jubi Utazási Iroda nem tud más csoportos kirándulást szervezni. New Brunswick-ról könnyen elérhető New York városa vonattal (NJ Transit). Ha esetleg mást is szívesen megnéznél, figyelmedbe ajánljuk Philadelphia-t, Washington DC-t vagy akár a tengerpartot.  

Ha szükséged van egyéb segítségre, vagy ötletekre a csoportos kirándulásokhoz, fordulj hozzánk bizalommal. Szívesen segítünk!

 

Repülőterek/Tömegközlekedés

Azt tanácsoljuk, hogy a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtérre repüljetek. Sokkal közelebb van New Brunswick-hoz és Garfieldhez, olcsóbban, könnyebben és gyorsabban el lehet jutni a szállásra, mint a JFK repülőtérről! 

A JUI fuvart a keleti parton a repülőterekről a szállásra, illetve a szállásról a repülőterekre való eljutáshoz segít megoldani, de nem tudja vállalni. Tömegközlekedés minden repülőtéren rendelkezésre áll. A fuvarköltség a repterekről a saját költséget terheli, annak intézése minden cserkész egyéni feladata, illetve csoportos utazás esetén a vezető felelőssége. Clevelandban más a helyzet, az egy sokkal kisebb város, kicsit nehézkesebb a tömegközlekedés.

 

Tömegközlekedési opciók:  

 • Newark Repülőtérről vonattal:

Keresd az “Air Train“-t közvetlenül azon a terminálon, amelyre érkezel és ez elvisz a Newark Airport vonatállomásra, ahol át tudsz szállni a New Jersey Transit vonatra New Brunswick irányába (ennek ára kb. $20.00/felnőtt, 11 év alatti gyermeknek olcsóbb).  A vonatok  New Brunswick-ra kb 30 percenként közlekednek hajnal 1:45-ig.

 • Airport Van (kisbusz) és New Jersey Transit Vonat:

Erre is van lehetőség, amit segítünk kideríteni, ha erre lenne igény. 

 

Segítség:

A 3. cserkésztörvény szellemében, önkénteseket fogunk kérni konyhai segítségre a cserkészházakban ott tartózkodásotok idejére. Előre is köszönjük a támogatásodat!

Szállodák:

Azok számára, akik nem kívánják igénybe venni az általunk felajánlott szálláslehetőséget, a JUI a szállodákra vonatkozóan is segít ajánlatokat keresni.

Árak:

Előreláthatólag, körülbelül az alábbi költségekre kell számítani:   

 1. Reptéri közlekedés
 2. Kirándulások
 3. Táboron résztvevő cserkészeknek/vezetőknek 
 • Cserkészház szállás, tábor szállítás, és Niagara kirándulás $200
 • Csak szállítás és Niagara kirándulás $120
 1. Vendégeknek (akik nem vesznek részt a Jubitáboron):
 • Cserkészház szállás, tábor szállítás, és Niagara kirándulás $300
 • Csak szállítás és Niagara kirándulás $250

Ezek a tarifák változhatnak, attól függően, mennyi lesz a végső létszám. Ezt igyekszünk minél olcsóbban megoldani! A végleges létszámról és a fizetéssel kapcsolatos részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást! 

 

Jelentkezés a JUI nyújtotta szolgáltatások igénybevételére:

Előzetes jelentkezés: Február 15.
Végső határidő: Március 1.

Addig is, kérem a vezetőket mielőtt repjegyet vásárolnának, a későbbi problémák megelőzése érdekében vegyék fel a kapcsolatot Gyulai Katival a jubiutazasiiroda@gmail.com címen!

 

Jó munkát! Építsünk országot!
Pigniczky Eszti, cscst. Tpk.
tpk@jubi.kmcssz.org
1-440-476-5761
Messenger/ Whatsapp: Eszti Pigniczky
Facebook: KMCSSZ Jubileumi Nagytábor
Instagram: @hungarian_scouts_in_exteris