Kelemen Ildikó

2024 Leány I. parancsnok

Magyarországon, Bonyhádon születtem. 7 éves koromban költöztünk ki Amerikába a szüleimmel és testvéremmel. Apukám öccse már itt lakott Kaliforniában, és az ő két lánya járt cserkészetre. A szüleim minket is egyből beírattak, hogy ők is és mi is a testvéremmel tudjunk továbbra is magyarokkal barátkozni. Ezen kívül nagyon fontos volt nekik, hogy tanuljunk magyarul és tartsuk a magyar kultúrát, amit mind megadott a cserkészet. Azóta is cserkészkedem, néha-néha egy év kihagyásával. Mindig a kiscserkészekkel foglalkoztam és foglalkozom.

2012-ben végeztem el a tiszti képzést, utána a központi kiscserkész-mintatábor parancsnokhelyettese és parancsnoka voltam. 2016 és 2018 között voltam a San Francisco-i leánycsapat parancsnoka. Ez idő alatt, valamint előtte és utána is terveztem, vezettem csapattáborokat. A San Francisco-i magyarság életében a cserkészeten túl is részt veszek: segítek a Katolikus Misszió eseményein, a Hungarian Heritage Foundation Festival-on, régen néptáncos voltam az Eszterlánc Népi Együttesben. Civil életemben toborzási koordinátorként dolgozom.

Azt gondolom, hogy játékkal, kézművességgel, de legfőképp szeretettel és példamutatással lehet csak igazán tanítani. Ezt a szellemiséget szeretném az altáborban is megteremteni.