Marshall Olga

2024. Családi tábor parancsnok

A garfieldi csapatban cserkészkedem 5 éves korom óta. Ez a csapat és ez a közösség otthonommá vált. Itt lettem először cserkész, őrsvezető, rajparancsnok, csapatparancsnok, és itt fogják lányaim ugyanezt végigélni.

Egyetem alatt 4 éven át a bostoni csapatnál voltam rajparancsnok, utána újra visszajöttem a garfieldi csapathoz.

New York körzet Kiscserkész Táborát vezettem 2011-tól 2014-ig. 2014-ben végeztem el a tiszti tábort és 2015 szeptemberében garfield-on csapatparancsnokságot vállaltam, férjemmel, Marshall Lacival együtt. Nagyon sokat dolgoztunk a cserkészek és főleg fiatal vezetők toborozásával, megtartásával és kiképzésével. A szülői közösség építésére is fektettünk hangsúlyt, hogy ne csak a csapat legyen egészséges és erős, hanem legyen kire támaszkodnunk. 2021-ben adtuk tovább a csapatok parancsnokságát Kozma Fanninak. 2022-ben a New York körzet pénztárosa lettem.

A magánéletben neurobiológus vagyok. Kutató munkát végeztem több évig az NYU egyetemen, ahol MR képfeldolgozásban dolgoztam. Mióta megszülettek lányaim, főállásban anyuka és tanár lettem, mivel itthon tanítom gyermekeimet (home schooling).

A garfieldi csapatban jelenleg szülőként segítek a háttérben, és két idősebb lányom kiscserkész. A legkisebb lányom még csak 3 éves, de amikor csak alkalmat talál, titokban beáll az egyik őrssel, alig várja, hogy ő is kiscserkész legyen.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a kicsiket is bevonjuk a cserkészéletünkbe, és hogy nekik is nyújtsunk életre szóló emlékeket és barátságokat. Nagyon várom, hogy újra együtt legyünk a Sík Sándor Cserkészparkban, és családi táborban élvezzük a Jubi tábort!