Bányainé Gorondi Réka, cst.

2024 Leány III. parancsnok

Réka Észak-Amerikában, New Brunswickban, a New Jersey 41-es számú Lorántffy Zsuzsanna cserkészcsapat kiscserkészeként csatlakozott a külföldi magyar cserkészethez. Életre szóló barátokat szerzett itt, akikkel együtt álmodoztak a jövőről nagycserkész korukban.

  • 1999-ben Németországban végezte el a Nagycserkész Örsvezetőképző tábort.
  • 2000-ben ment élete első Jubitáborába, a Leány 3 altáborban résztvevőként.
  • 2001-ben Fillmore-ban végezte el a Kiscserkész Őrsvezetőképző tábort, ahol felfedezte magában a kedvet és tehetséget a kiscserkész programok fejlesztéséhez.
  • 2002-ben a Zrínyi táborba ment számos jó barátjával együtt fejleszteni az irodalmi és általános cserkész tudását.
  • 2003-ban a Nagy Segédtiszt képző táborban az állandó zuhogó eső próbára tette túlélési képességét és türelmét.
  • 2004-ben Dobó táborban teljesített kiképző cserkész munkát, és itt tapasztalta meg először azt, hogy milyen komoly feladat programot vezetni nagy közösségnek.
  • 2005-ös Jubin a Leány 2 altáborban vett részt törzstagként. Réka azt tapasztalta, hogy egy óriási altáborban is lehet meghitt tábori szellemet kialakítani.
  • 2006-tól 2008-ig a Minta táborban volt törzstag; itt nagyon élvezte a gyerekek vidám hozzáállását az aktív és izgalmas programokhoz.
  • 2009-ben elvégezte a Tisztképző tábort csodálatos barátokkal együtt. Abban a táborban számos más országból érkezett fiatal vezetővel nyílt alkalma ötleteket cserélni.
  • 2010-es Jubin a Leány 1 altáborban szolgált altábori parancsnokhelyettesként. Ez volt eddig az egyik legkedvesebb tábora, ahol a jelöltektől megtanulta azt, hogy a fő célt sosem szabad engedni elkallódni a lényegtelen részletekben.

Az elmúlt 14 évben Réka befejezte az állatorvosi egyetemet, férjhez ment, házat épített a férjével és három gyermeke született. De mindez idő alatt folytatta a cserkészet szolgálatát a New Jersey-i cserkész csapatoknál mint program szervező, tanácsadó és helyettes vezető.

Jelenleg, az Aprókfalva mindennapos Montessori magyar óvodában dolgozik, mint dajka és titkár, a gyermekei (10 éves Zala, 8 éves Farkas, és 6 éves Rege) is ide járnak játszani/tanulni. Az óvó néni (Gorondi Enikő) jó tanácsaiból és példájából Réka folyamatosan tanul a gyerekek fejlődéséről és nevelésáről. Az óvodán kívül is lelkesen foglalkozik népzenével, mint az Életfa Együttes énekese és mint amatőr népdal tanár.

Réka nagy örömmel vállalta el a 2024-es Jubitábor altáborának parancsnokságát. A fő célja a táborban az lesz, hogy a jelölteknek kreatív, izgalmas, érdekes és játékos programokat nyújtson, amiken keresztül megismerhetik egymást és tartós barátságot köthetnek egymással.

Tábori napi parancs: Mások kedvét csak a saját jó hangulatoddal tudod felvidítani… vagy nyerő lottó számokkal!