Hokky Péter

2024. Fiú II. parancsnok

Clevelandban születtem sok évvel ezelőtt és az életem hosszú, váratlan utakon át vezetett. Fiatal koromban kezdtem cserkészkedni, de a húszas éveimben eltávolodtam a cserkészettől. Az egyetem és az első Masters diploma megszerzése után, azt gondoltam, hogy tanítani fogok egy katolikus iskolában. De előtte még szerettem volna röviden meglátogatni az unokatestvéremet Alaszkában. Öt évig maradtam ott. A feleségemet is ott ismertem meg, majd 1998-ban összeházasodtunk. Sajnos Alaszkában nincs cserkészet és nagyon hiányzott a magyar nyelv, a magyar közösség? Az alaszkai kaland véget ért, amikor jött a hír, hogy jön a baba, a feleségem terhes. A feleségem is Ohio-i származású és így visszaköltöztünk Ohioba, hogy közelebb legyünk a családjainkhoz. A fiam, József, pedig 2001-ben megszületett és vele újabb kalandok kezdődtek.

Clevelandben szintén a Katolikus egyháznak dolgoztam és lassan vissza illeszkedtem a cserkészetbe. 2005-ben, a régi álmom, hogy taníthassak, végre valósággá vált. Elvégeztem a tanárképző főiskolát, elkezdtem tanítani, és visszatértem a cserkészethez. Elmentem tiszti táborba és a clevelandi 14. Görgey Artúr cs. cs. parancsnoka lettem. Feleségem is tanár lett és 2009-ben új kalandra indultunk. Elfogadtunk egy tanári állást Guayaquil, Ecuador-ban. Ott maradtunk egy évig. Mikor visszajöttünk a feleségem nem boldogult a tanitással, és most Philadelphia környéken egy közösségben lakunk, fogyatékosokkal foglalkozunk. Időközben kitanultam a fazekas mesterséget és most a hagyományos fazekassággal foglalkozom. A Cserkészetben a New Brunswicki 5. Bornemissza Gergely csapathoz tartozom, segéd tisztképző táborban kiképzőként szolgálok, és már kétszer vezettem az öv körutat.

Nagy szerencsének tartom azt, hogy cserkész lehetek. Egész életemet a 10 cserkész törvény alapján építettem és az alaszkai tundrától az ecuadori dzsungelig, egyenruhában vagy civilben, a hatalmasok vagy a gyengék között, a tíz cserkész törvény mindig és mindenhol érvényes.